Головна » 2017 » Лютий » 1 » Російська сторона обіцяє припинити обстріл Авдіївки

Російська сторона обіцяє припинити обстріл Авдіївки

Російська сторона в Спільному центрі з контролю та координації (СЦКК) надала владі Донецької області письмові гарантії припинення вогню, ремонтні бригади вже вирушили для ремонту лінії електропередачі поблизу Авдіївки, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Щойно російська сторона в СЦКК надала нам письмове підтвердження гарантій припинення вогню. Три дні неймовірних зусиль президента України, наших міжнародних партнерів. Наші ремонтні бригади вже вийшли на місце розриву лінії електропередач", - повідомив він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За словами Жебрівського, з боку окупованих територій також вийшла бригада електромонтерів.

"Після проведення детальних обстежень буде визначено масштаб пошкоджень та обсяги відновлювальних робіт", - зазначив він.

Припинення вогню в Авдіївці триватиме до 17:00 середи, ремонтні бригади приступили до роботи, повідомив перший заступник глави Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Євген Вілінський.

"Авдіївка. Режим тиші до 17:00. Бригади приступили до роботи", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу.

Гройсман: засідання штабу щодо Авдіївки проходять кожні 2 години

Засідання штабу щодо контролю ситуації в Авдіївці на Донеччині відбуваються кожні дві години: як на місці, так і в Києві. Про це на засіданні уряду в середу повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні можливо підкреслити, що ми забезпечили на мінімальному рівні роботу всіх систем життєдіяльності. Єдине, що в місті внаслідок бомбардування немає електроенергії. Але розроблені абсолютно всі сценарії, за якими ми будемо діяти в залежності від розвитку ситуації", – сказав прем'єр.

"Всім необхідним місто забезпечено. Містечко обігріву розгорнуто. Соціальні служби працюють", – додав Гройсман.

Прем'єр повідомив, що дав доручення відновити роботу хоча б однієї школи, щоб у світловий час доби діти мали можливість навчатися.

За словами віце-прем'єра Геннадія Зубка, в Авдіївці зараз налічується близько 1,5 тисячі учнів, а також є приблизно 300 дітей дошкільного віку.

Зубко наголосив, що саперні, аварійно-рятувальні і ремонтні бригади перебувають у стані повної готовності, щоб вирушити на місце для відновлення електропостачання, але їм заважає відсутність режиму тиші.

Він пояснив, що саперні бригади мають розмінувати територію, тому що 29, 30 і 31 січня було випущено велику кількість снарядів, які "десь на рівні 30% не розірвалися і потребують розмінування".

Крім того, з Авдіївки евакуйовано 175 місцевих жителів. Про це на засіданні Кабміну повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін, передає "Українська Правда".

"Протягом минулої доби із Авдіївської районної лікарні перевезено до Центральної районної лікарні міста Костянтинівка 15 важкохворих. Здійснено евакуацію 20 людей похилого віку з будинку престарілих до селища міського типу Білецьке Добропільського району. Зараз за бажанням здійснюється перевезення 140 осіб, в основному дітей та їхніх батьків, до міста Святогірськ в оздоровчі комплекси "Перлина Донеччини" та "Смарагдове містечко", - розповів він.

Також, за словами Чечоткіна, служба підготувалася до масової евакуації близько 12 тис. жителів міста у найближчі 10 населених пунктів та інші сусідні з Донеччиною регіони. Для поетапного вивезення населення підготовано 180 автобусів.

ДТЕК розраховує відновити енергопостачання Авдіївки протягом середи-четверга

Енергохолдинг "ДТЕК" розраховує відновити енергопостачання в Авдіївці (Донецька обл.) протягом середи-четверга, повідомив директор з дистрибуції електроенергії "ДТЕК-Енерго" Ігор Маслов на прес-конференції в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"О 12:04 (середи - ред) ми отримали дозвіл на роботу. Дві бригади розпочали огляд ліній (електропередачі - ред). ОБСЄ супроводжує, і це дає сподівання, що "зелений коридор" не буде порушено. Якщо пошкодження виявляться нескладними, а саме - будуть обірвані дроти, ми відновимо сьогодні до кінця світлового дня", - сказав він.

Маслов додав, що в разі пошкодження опори ЛЕП знадобиться більше часу.

"Ми укомплектовані. Є опори для заміни, але це займе більше часу. У такому разі ми завершимо роботи завтра", - сказав він.

Як зазначив директор з дистрибуції електроенергії "ДТЕК-Енерго", головне, щоб не відновилися обстріли, а на маршруті обстеження не було мінних полів.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в місто додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

Відбулася екстрена нарада керівників силових відомств на чолі з президентом Петром Порошенком.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1906

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]