Головна » 2015 » Лютий » 4 » Російських терористів, які обстріляли Маріуполь, СБУ знищила. ВІДЕО

Російських терористів, які обстріляли Маріуполь, СБУ знищила. ВІДЕО

Служба безпеки України завершила спецоперацію зі знищення групи терористів, які обстріляли Маріуполь 24 січня. Тоді в результаті обстрілу 30 осіб загинуло, понад сто отримали поранення.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє Інтерфакс-Україна .

Сьогодні ми можемо доповісти, що завершена операція зі знешкодження і російський офіцер, злочинець-терорист, який безпосередньо керував російською артилерією і здійснював артобстріли, і всі 10 його спільників, вони знищені ", - повідомив Наливайченко на брифінгу сьогодні, 4 лютого, в Києві.

За даними контррозвідки СБУ силами артилерії Збройних сил України поблизу населеного пункту Безіменне Новоазовського району було знищено 11 бойовиків, причетних до теракту 24 січня.

Серед знешкоджених терористів - один з ватажків бандформування "ДНР", який давав наказ артилерійським розрахунками стріляти по мирних районах.

"Зараз російські військові проводять евакуацію тіл терористів у Росії. Служба безпеки буде і надалі переслідувати, затримувати, знешкоджувати і передавати в міжнародний суд злочинців, які беруть участь у терористичних діях на території України", - підкреслив Валентин Наливайченко, уточнивши, що, терористи ліквідовані , оскільки перебували на території, непідконтрольною України, і їх неможливо було затримати.

Він також нагадав, що йдеться про завершення третьої стадії спецоперації по знищенню та знешкодженню терористичної групи російських військовослужбовців, які вчинили обстріл Маріуполя 24 січня.

За його словами, СБУ має інформацію про те, що російські війська з метою приховати здійснені злочини організували евакуацію тіл бойовиків в Росію.

"Сьогодні ми говоримо про те, щоб такого більше не відбувалося з російськими військовослужбовцями - не брали участі в терактах проти мирного населення нашої держави", - сказав глава СБУ.

Нагадаємо, 24 січня на східну околицю Маріуполя були випущені десятки реактивних снарядів з території, яку контролюють російсько-терористичні війська.

Начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив про трагічні наслідки обстрілу бойовиками Маріуполя 24 січня.

"Станом на 2 лютого: 30 людей вбито, 117 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Міліція продовжує цілодобову охорону правопорядку на зазначеній території, фактів мародерства не допущено", - повідомив Аброськін.

СБУ раніше заявила, що затримані підозрювані в причетності до обстрілу Маріуполя, які корегували вогонь по українському місту.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11043

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]