Головна » 2023 » Квітень » 2 » Розділилася Австралія через плани зі знищення мільйонів кенгуру. ВІДЕО

Розділилася Австралія через плани зі знищення мільйонів кенгуру. ВІДЕО

Вибракування кенгуру — тема, яка в Австралії викликає розбіжності: прихильники вважають її необхідністю, а активісти виступають проти неї як жорстокої практики, спрямованої на задоволення комерційних інтересів.

В австралійських штатах встановлено квоти на кількість кенгуру, яких можна вбивати на законних підставах.

За останніми даними уряду, понад 36 мільйонів кенгуру і валлару, які підлягають контролю чисельності, мешкають у п'яти штатах, де дозволено комерційне полювання, — Новому Південному Вельсі, Квінсленді, Вікторії, Південній Австралії та Західній Австралії, йдеться в репортажі CNN.

Цього року ці штати мають колективну квоту, яка дозволяє вбити близько 5 мільйонів особин, ідеться в доповіді.

Частина австралійців вважає, що контроль над популяцією кенгуру необхідний для захисту інших видів, і підтримує його як екологічну та природоохоронну необхідність.

«Це чудові тварини. Вони — національна ікона... але ці державні програми зі збереження популяції існують для того, щоб забезпечити найкращий результат для їхнього щастя та здоров'я», — сказав Денніс Кінг, виконавчий директор Австралійської асоціації індустрії кенгуру (KIAA).

Ребекка Вассаротті, міністр навколишнього середовища Австралійської столичної території, знову заявила, що чисельність кенгуру необхідно контролювати, щоб захистити інші види, які перебувають під загрозою зникнення, ідеться у звіті.

Активісти, навпаки, стверджують, що австралійських кенгуру вбивають заради їхнього м'яса та шкіри.

Марк Пірсон, колишній депутат парламенту Нового Південного Уельсу, який представляє Партію справедливості щодо тварин, сказав, що популяцію кенгуру можна регулювати, залишивши її в природному стані.

Він засудив урядову політику вибракування тварин як «дуже потворну і жорстоку», йдеться у звіті.

Активісти стверджують, що нещодавнє рішення двох всесвітньо відомих виробників одягу та взуття відмовитися від використання шкіри кенгуру було ухвалене завдяки їхнім лобістським зусиллям.

Уряд Австралії, тим часом продовжує переговори з деякими азійськими країнами про збільшення експорту кенгурячого м’яса.

Продукція з кенгуру також є частиною переговорів щодо угоди про вільну торгівлю між Австралією та ЄС, йдеться в повідомленні CNN.

Уряд направляє посланців до вищих посадових осіб США та законодавців у деяких штатах, «щоб переконати їх у стійкості галузі та стандартах щастя тварин», — йдеться в доповіді.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1316

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]