Головна » 2019 » Червень » 7 » Розпочнеться масштабний забіг, який пройде через три країни на Верецькому перевалі

Розпочнеться масштабний забіг, який пройде через три країни на Верецькому перевалі

  На Верецькому перевалі розпочнеться масштабний забіг, який пройде через три країни

Рівно рік тому відбувся благодійний 500-кілометровий забіг, який розпочався в Будапешті і закінчився в селі Ратовці Ужгородського району. Саме в Ратовцях тоді було відкрито дитячий реабілітаційний центр, на відкритті якого були і дружини президентів Угорщини та України.

Цього ж разу 21 червня забіг стартує від Верецького перевалу на Закарпатті і фінішує у Будапешті 26 червня. Тим не менше, він також матиме абсолютно благодійний характер. Учасники забігу знову ж таки відвідають Ратовці, де буде відкрито церковну капличку. У рамках акції також лікарі Угорщини обстежать діток, які перебувають у реабілітаційному центрі.

Потім учасники забігу перетнуть кордон зі Словаччиною у Селменцях і фінішують у Велких Капушанах. З цією акцією у цьому верхньо-угорському словацькому містечку пов’язано урочисте оголошення результатів історично-літературного конкурсу «Наша гордість», організовано в рамках року пам’яті Герцег Гейзи, яке відбудеться 23 червня 2019 р.

А вже потім учасники забігу вирушать до Будапешта.

В ході акції, коли запрошені бігуни прибудуть в Угорщину, у декількох угорських містах проводитимуть дні здавання крові. По здоланні 500 кілометрової відстані маршруту 26 червня 2019 р. о 14 год. бігуни фінішують у Центрі дитячого серця Національного Кардіологічного Інституту ім. Готцеген Дьордя, куди забігають разом із дітьми, які перенесли трансплантацію серця, серед яких і діти із синдромом Дауна.

Як повідомили в Консульстві Угорської Республіки в Ужгороді, акція відбувається під патронатом Дружини Президента Угорщини пані Герцег Аніти, а також головного директора Державної служби по забезпеченню крові п. Матушович Андреї, головного директора Національного Кардіологічного Інституту ім. Готцеген Дьордя п. Андрейка Петера. Ініціатором пробігу є Гуї Ангела, Каритативний бігун – посол Угорщини.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-06-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1625

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]