Головна » 2015 » Червень » 18 » Розповів про "шалену хвилю компромату" перший заступник голови СБУ і не драматизує через можливу відставку

Розповів про "шалену хвилю компромату" перший заступник голови СБУ і не драматизує через можливу відставку

Перший заступник Служби безпеки України Юрій Артюхов спокійно ставиться до своєї можливої відставки і ув'язує хвилю заяв навколо нього з розслідуванням СБУ "справи Курченка" про розкрадання нафти.

"Президент - головнокомандувач, це його виключне право приймати кадрові рішення... Посади не приватизовані", - сказав Артюхов в середу 17 червня в Києві перед засіданням парламентського комітету по боротьбі з корупцією, передає "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи рішення голови СБУ змінити всю вертикаль управління "К" в спецслужбі, Артюхов сказав: "Це рішення голови служби. Вони (начальники главків в областях) не звільнені остаточно, вони виведені в розпорядження".

Говорячи про масив інформації, що з'явилася останнім часом навколо його імені, перший заступник голови сказав: "Вся ця хвиля компромату... Після того, як мій підрозділ - головне управління "К" задокументувало протиправну діяльність посадовців МВС, матеріали були направлені до Генпрокуратури, в Інтернеті почався серіал з компрометацією мене як керівника... Після того, як СБУ були зібрані матеріали про розкрадання у великих розмірах так званого палива Курченко..., почалася шалена хвиля компромату щодо мене".

У цьому контексті Артюхов висловив думку: "Я пов'язую це з цією справою ... Хто стоїть за цією схемою - думаю, слідство Генпрокуратури доведе. У матеріалах справи, яке ми передали в Генпрокуратуру, жодних прізвищ політичних діячів або депутатів немає".

Перший заступник голови СБУ Юрій Артюхов вважає, що його підлеглі - керівники управлінь "К" на місцях - повернуться на свої посади.

"Відсторонено троє заступників і троє начальників в областях на період службової перевірки... Упевнений, що вони залишаться на посадах", - сказав Артюхов на засіданні парламентського комітету з боротьби з корупцією.

Артюхов переконаний, що всі звинувачення зводяться швидше до його персони.

"Звинувачують виключно мене... Вони (підлеглі Артюхова на місцях) були підібрані і призначені мною. За кожного я готовий відповідати", - додав перший заступник голови СБУ.

Раніше голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, відповідаючи на запитання журналістів, чи підготовлений проект указу на звільнення його першого заступника, начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Артюхова, сказав: "Це компетенція виключно президента України ".

Джерело в правоохоронних органах повідомило, що найближчим часом президент України Петро Порошенко розгляне питання про звільнення Артюхова.

На початку червня депутат Верховної Ради України Тетяна Чорновол заявила, що Артюхов "кришує" незаконні поставки нафтопродуктів з окупованої території Донбасу на територію України, які здійснює екс-міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький і народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко.

Артюхов на посаді першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ з 7 липня 2014 року.

Артюхов: інформації про порушення закону Даниленком немає, а затримувати Клюєва СБУ не мала правових підстав

Перший заступник голови СБУ Юрій Артюхов заявляє, що у нього не було і немає інформації про порушення закону колишнім заступником генерального прокурора Анатолієм Даниленком.

"У мене немає такої інформації і не було", - сказав він на засіданні парламентського комітету по боротьбі з корупцією в середу 17 червня в Києві.

При цьому він додав: "Мені здається, що вона (інформація по Даниленка) не підтвердилася".

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко заявив про причетність колишнього керівництва Генпрокуратури до "кришування" нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де на початку минулого тижня виникла пожежа. За його словами, колишній заступник генерального прокурора може обґрунтовано підозрюватися у рамках розслідування кримінального виробництва у зв'язку з цією пожежею. Наливайченко також має намір вимагати від Генпрокуратури, щоб цю людину затримали. Голова СБУ також повідомляв, що екс-заступник генпрокурора був фактичним співвласником нафтобази "БРСМ-Нафта".

В результаті пожежі на нафтобазі загинули п'ять, постраждали 15 осіб.

15 червня Даниленко заявив, що подасть на Наливайченка до суду за наклеп.

Перший заступник голови СБУ Юрій Артюхов заявляє, що для уникнення втечі народного депутата України Сергія Клюєва депутатам треба було дати згоду на його затримання, а без правових підстав СБУ не могла робити будь-яких дій у цьому напрямку.

"Що треба було зробити? Треба було дати згоду на затримання", - сказав він у середу 17 червня на засіданні парламентського комітету по боротьбі з корупцією, відповідаючи на запитання депутатів про те, які дії робила спецслужба для затримання Клюєва.

При цьому перший заступник голови СБУ додав: "До чого тут Служба безпеки?". Він пояснив, що для будь-яких процесуальних дій, в тому числі, затримання, "необхідні правові підстави".

Нагадаємо, 3 червня Верховна Рада розглянула подання генерального прокурора і зняла недоторканність, а також дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Клюєва, який підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Того ж дня парламентарій намагався покинути межі України через аеропорт "Бориспіль", але був не пропущений працівниками Держприкордонслужби.

4 квітня Сергій Клюєв не прийшов на допит, після чого Служба безпеки України почала його розшук на території України за дорученням Генеральної прокуратури. У МВС внесли дані про розшук нардепа в облік.

9 червня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що Клюєв "дійсно оголошений в розшук, розшук виконує СБУ". Уточнюючи, чи шукають нардепа на території України, Шокін сказав: "Звичайно, по Україні. Розшук міжнародний. Ми здійснюємо комплекс заходів".

11 червня начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що Клюєв оголошений у всеукраїнський розшук, а українські правоохоронні органи вже передали відповідні документи для оголошення його в міжнародний розшук.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1924

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]