Головна » 2020 » Липень » 10 » Сайт про психічне здоров'я створили для українців

Сайт про психічне здоров'я створили для українців

українці, сайт, психічне, здоров'я

В Україні стартував проєкт "Психічне здоров’я для України", щоб покращити якість і доступність допомоги та психосоціальної підтримки для людей із психічними розладами.

Першим кроком для того, щоб глибше ознайомити українців із питанням психічного здоров’я та важливості турботи про нього, став запуск офіційного сайту проєкту.

На сайті є список гарячих ліній допомоги, а також безкоштовний освітній онлайн портал із навчальними курсами та вебінарами про психічне здоров’я. Під час карантину особливу увагу експерти проєкту приділяли психічному здоров’ю медиків, батьків та дітей, які опинилися в ізоляції.

Згідно з даними ВООЗ, 30% українців матимуть різні психічні розлади протягом життя. Депресивні розлади в Україні більш поширені, ніж в інших європейських країнах.

– Тему психічного здоров’я сьогодні важко відкрито обговорювати в українському суспільстві, адже переважно люди сприймають її неоднозначно. Наша мета – покращити якість та доступність допомоги для людей із психічними розладами,  підвищити рівень обізнаності українців про психічне здоров'я та знизити рівень стигми щодо людей із психічними розладами, – зазначає координатор проєктів з боку Посольства Швейцарії в Україні Петро Ільків.

Окрім вебсайту, до освітньої кампанії проєкту будуть залучені зірки й лідери думок, партнери в царині медіа та бізнесу, фахівці з психічного здоров’я, а також звичайні українці, які мають сміливість ділитися своїми історіями турботи про психічне здоров’я.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-07-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1438

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]