Головна » 2015 » Березень » 5 » Савченко погодилася прийняти курячий бульйон - заявили російські тюремники

Савченко погодилася прийняти курячий бульйон - заявили російські тюремники

Федеральна служба виконання покарань Росії стверджує, що полонена українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яка голодує з середини грудня, сьогодні, 5 березня, погодилася прийняти курячий бульйон. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Сьогодні обвинувачена Надія Савченко погодилася виконувати рекомендації лікарів щодо підтримання стану свого здоров'я і дала згоду на прийом курячого бульйону. При цьому вона не відмовилася від продовження голодування. Надія Савченко залишається під динамічним спостереженням лікарів-фахівців і продовжує отримувати необхідну підтримуючу терапію", - заявили тюремники.

Як повідомив адвокат українки Марк Фейгін, він має намір перевірити дане повідомлення.

"Зараз я поїду до Савченко і все дізнаюся щодо "часткового припинення голодування", як повідомляє ФСВП. До цього повідомляти нема чого", - написав він у Twitter.

Савченко голодує вже 83 дні, протестуючи проти її незаконного утримання російською владою у в'язниці.

20 лютого вона відмовилася від ін'єкцій глюкози, які підтримували її життя.

Адвокат Микола Полозов повідомив, що льотчиця може померти до 8 березня.

"Лікарі у неї діагностували серцево-судинну недостатність. Під час обстеження її незалежними німецькими медиками вони визначили точку неповернення як 6-8 березня. За висновком фахівців, після цих чисел вона не зможе повернутися до нормального повноцінного життя, вона залишиться або інвалідом, або це приведе до летального результату", - сказав він.

Ще один адвокат героїні Ілля Новиков розповів, що "лікарі напихали Савченко якоюсь хімією".

Довідка

33-річна Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні 2014 року потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя Луганської області. 8 липня її виявили в РФ, Воронезькому СІЗО. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві. Савченко всі звинувачення відкидає. Українська сторона вимагає її звільнення.

У жовтні льотчицю було обрано депутатом Верховної Ради України від партії "Батьківщина", а 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

26 січня 2015 року Савченко отримала дипломатичний імунітет від ПАРЄ, який зобов'язує Російську Федерацію звільнити її з ув'язнення.

Глава комітету Держдуми у закордонних справах, керівник російської делегації в ПАРЄ Олексій Пушков заявив, що Росія має свій погляд на регламент Парламентської асамблеї і не вважає, що на Савченко поширюється дипломатичний імунітет.

27 січня Парламентська асамблея Ради Європи схвалила поправку до резолюції по Україні, в якій йдеться про необхідність звільнення.

Російська делегація довгий час шантажувала ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій в обмін на звільнення Савченко, але асамблея продовжила обмежувальні заходи до квітня. Після чого Росія призупинила свою участь у діяльності ПАРЄ до кінця року, а українську льотчицю відпускати відмовилася.

ФСБ Росії, в свою чергу, порушила стосовно льотчиці нову кримінальну справу за "незаконний перетин кордону".


За матеріалами: Новини сьогодні
05-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1871

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]