Головна » 2013 » Березень » 15 » Що робити, коли немає сил працювати

Що робити, коли немає сил працювати

    Що робити, коли немає сил працювати

Відпускна пора ще не прийшла, але як хочеться відпочити, і чому улюблена робота стала такою нестерпною? Немає бажання ходити на роботу, пропав до неї інтерес. Такий стан знайомий багатьом, особливо жителям великих міст.

 
Про це пишуть ФІНАНСИ bigmir) net.

Синдром хронічної втоми характеризується підвищеною стомлюваністю, дратівливістю, почуттям тривоги, порушенням сну, втратою апетиту, неуважністю, загальним зниженням працездатності, депресією і т.д. При цьому на відновлення сил не вистачає вихідних.

Все це вищеперелічене часто і призводить до втрати інтересу в роботі, а звідси і на все інше падає тінь незадоволеності життям. Начебто в суботу та неділю відпочиваєш, але відчуття задоволеності від відпочинку не приходить, хочеться у відпустку.

Для того щоб не потрапити в такий стан необхідно урізноманітнити своє життя. Надмірні фізичні та психічні навантаження, монотонність і одноманітність в роботі, в особистому житті створюють сприятливий грунт для розвитку синдрому хронічної втоми (СХВ).

З психологічного боку важливим є почергова зміна різних занять і інтересів. Нормалізуйте режим дня, робочого часу і відпочинку. Не замикайтеся в собі, спілкуйтеся з друзями, відвідуйте різні культурні заходи, виставки, музеї, спектаклі, концерти. Займіться спортом, виїжджайте на природу, відвідуйте інші міста, іншими словами ведіть активний спосіб життя.

Більшість людей, що зіткнулися з проблемою СХВ, продовжують займатися звичними справами - ходити на роботу, вести домашнє господарство і ніби як би вони з цим справляються. Насправді ж така людина не в змозі впоратися з роботою, яка вимагає від нього витрат зусиль. А при фізичному навантаженні або при емоційному стресі, всі ці симптоми загострюються і стан погіршується.

Також загострення може статися від вірусних або простудних захворювань. При зниженому імунітеті дуже часто людина відчуває втому, втрачає інтерес до повсякденних справ, хочеться спокою і відпочинку.

Для профілактики синдрому хронічної втоми, основним є зміна звичного способу життя. Так що при перших проявах такого стану необхідно приділити більше часу відпочинку, змінити обстановку, зайнятися своїм хобі, частіше бувати на свіжому повітрі.

Якщо ваш стан не поліпшується, а виник він від перевтоми, то слід взяти короткострокову відпустку і вирушити на відпочинок. В іншому випадку для лікування СХВ доведеться застосовувати медикаментозну терапію і звернутись за допомогою до лікарів.

Кращий і більш ефективний вплив на це захворювання - поєднання медикаментозного лікування і психотерапії. Але краще себе не доводити до крайнощів і, самостійно регулюючи своє життя, підвищувати його якість, жити різнобічними інтересами, не зациклюватися на чомусь одному, отримувати від життя задоволення.

За матеріалами: Новини сьогодні
15-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11501

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]