Головна » 2020 » Травень » 18 » Що зміниться через посуху - ціни на овочі, фрукти та м'ясо в Україні

Що зміниться через посуху - ціни на овочі, фрукти та м'ясо в Україні

Ціни на овочі, фрукти та м'ясо в Україні: що зміниться через посуху

Чи зростуть ціни на продукти

Українські фермери б'ють сполох, адже через аномальні погодні умови та посуху в південних областях загинуло багато гектарів озимини. Чи вдарить це по цінах на продукти харчування в Україні - читайте далі.

Чи подорожчають овочі та фрукти влітку

З початку карантину всі овочі зросли у ціні через ажіотажний попит, а потім фактично знизились до тієї ж самої відмітки, яка була у березні. Про це в ефірі ранкового шоу на 24 каналі розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Це означає, що якщо сьогодні ринки будуть працювати, а люди отримуватимуть заробітні плати, то ситуація влітку буде досить стабільною. Але не можу гарантувати, що цього року ми з вами побачимо багато дешевих овочів і фруктів, як це було у минулі роки", – пояснив експерт.

За його словами, посуха в південних областях може призвести до того, що Одещина, Херсонщина, Миколаївщина не зможе продати країні того, чого очікується.

Чи зростуть ціни на м'ясо

Посуха не впливає на подорожчання м'яса, запевнив Олексій Дорошенко. Впливає лише світова ціна та внутрішній попит. Світова ціна досить стабільна в останній час, вона навіть трохи падала, бо люди переключились на інші продукти. Внутрішній попит також вже рік не дає м'ясу зростати у ціні.

Якщо на інші продукти ціни можуть зростати, то м'ясна група є в аутсайдерах, тому що у людей не вистачає грошей на це, тому цього року воно дорожчати не буде, – наголосив  Дорошенко. 


За матеріалами: Новини сьогодні
18-05-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1390

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]