Головна » 2024 » Липень » 14 » Щоб довести чистоту води міністерка спорту Франції занурилася в Сену

Щоб довести чистоту води міністерка спорту Франції занурилася в Сену

Міністерка спорту Франції Амелі Удеа-Кастера пірнула в річку Сена в суботу за 13 днів до початку Олімпійських ігор в Парижі, аби довести, що якість води придатна для купання. Кадри опублікував французький телеканал BFM-TV.

Міністерку супроводжував Алексіс Анкуан, один з прапороносців французької делегації на Паралімпійських іграх.

Фото: Amélie Oudéa-Castéra / X

Удеа-Кастера, одягнена у гідрокостюм і шапочку, послизнулася, коли входила в Сену. Тим не менш, вона стала першою політичною фігурою, яка пропливла у річці – раніше це обіцяли зробити президент Емманюель Макрон і мер Парижа Анн Ідальго.

Питання про те, чи буде вода у Сені достатньо чистою для проведення в ній олімпійських змагань з плавання, кілька місяців тримало паризьких посадовців у неспокої.

Протягом останніх кількох днів якість води в Сені визнали відповідною стандартам і Удеа-Кастера в суботу поплавала напередодні змагань.

У червні результати аналізу води часто були тривожними, але з початку липня почали з’являтися перші обнадійливі результати.  

На Сені планують проводити церемонію відкриття, а також змагання з трьох дисциплін: тріатлону 30-31 липня і 5 серпня, марафонського плавання 8-9 серпня і паратріатлону 1-2 вересня.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-07-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1137

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]