Головна » 2023 » Травень » 2 » Швейцарія почала головувати в Раді безпеки ООН

Швейцарія почала головувати в Раді безпеки ООН

Швейцарія почала головувати в Раді безпеки ООН, на цій посаді вона перебуває вперше.

Європейська країна має намір відповідати своїй репутації посередника та помічника у налагодженні діалогу, заявила її постпред при організації Паскаль Берісвіль.

Глава Департаменту закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс на початку травня проведе збори на тему розвитку сталого миру. А президент країни Ален Берсе наприкінці місяця головуватиме на дебатах про цивільний захист населення.

"Одномісячне головування Швейцарії дасть їй змогу зосередитися на своїх тематичних пріоритетах на 2023-2024 роки та дати поштовх роботі Ради безпеки ООН", — ідеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Швейцарії.

Також Швейцарія організовує наприкінці травня захід, присвячений 75-річчю миротворчої діяльності Організації: 1948 року Рада безпеки відправила свою першу миротворчу місію UNTSO для підтримки режиму припинення вогню на Близькому Сході.

Зазначимо, що в січні 2023 року Швейцарія узятися до виконання обов’язків непостійного члена Радбезу ООН уперше від часу приєднання до організації 2002 року. Пріоритетними в діяльності країна позначила 4 теми: розбудова сталого миру, захист цивільного населення, підвищення ефективності роботи Радбезу та розв’язання питань кліматичної безпеки.

Головування в Радбезі ООН змінюється щомісяця в порядку англійського алфавіту.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-05-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1333

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]