Головна » 2013 » Червень » 5 » Словацькі письменники в Ужгороді розповідали про «Зону натхнення»

Словацькі письменники в Ужгороді розповідали про «Зону натхнення»

«Зона натхнення» – це роман словацького письменника і дипломата, колишнього віце-президента Парламентської асамблеї НАТО Йозефа Банаша, який нещодавно побачив світ в українському перекладі. До цього моменту роман вже був перекладений польською, німецькою, словацькою мовою, опублікований в Індії, – повідомляє прес-центр «Закарпаття».  

Книга, завдяки перекладачу – голові Спілки українських письменників Словаччини Івану Яцканину – «заговорила» й українською.

Роман «Зона натхнення» написаний на реальних подіях, охоплює період історії з 1968 року – року вторгнення радянських військ до тодішньої Чехословаччини – до 2006 року, часів українського президентства Віктора Ющенка. Власне, 2005 роком книга і відкривається: як розповів автор роману Йозеф Банаш, фактично сюжет почав «внутрішньо вибудовуватись» в один з моментів спілкування із Президентом України Віктором Ющенком, коли автор прибув у Київ на зустріч у складі делегації Парламентських зборів НАТО.

«Ми сиділи, спілкувались, а я згадував Київ взірця 1968 року... Тоді київська волейбольна команда мала їхати на змагання до Братислави, але вже за кілька місяців радянські війська ввійшли у Чехословаччину», – згадував Йозеф Банаш.

Наразі, розповів директор ужгородського видавництва Timpani Ярослав Федишин, в якому й вийшла друком українською «Зона натхнення», роман можна придбати в будь-якому книжковому магазині області, є вона в доступі і в місцевих бібліотеках, встигла потрапити і на полиці львівських книгарень. Розповів, що пропозиція видати перекладний роман для нього була цікавою, адже «і сам з великим задоволенням книгу прочитав».

За словами Ярослава Федишина, «Зона натхнення» поступово здобуває все нового читача. А враховуючи, що на майбутнє заплановано ще кілька презентацій, можна бути упевненими, що і українці за бажання зможуть поповнити свої книжкові колекції ще одним достойним екземпляром.



За матеріалами: Новини сьогодні
05-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11223

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]