Головна » 2014 » Квітень » 18 » Спецбатальйон «Дніпро» не нападає на сепаратистів – командир

Спецбатальйон «Дніпро» не нападає на сепаратистів – командир

Батальйон спеціального призначення «Дніпро-1» створений для захисту жителів Дніпропетровщини, а не для нападу на жителів сусідніх областей, хоча б вони й були сепаратистами. Про це сьогодні заявив командир батальйону, керівник штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза.

За його даними, в ніч з 17 на 18 квітня у Слов’янську на Донеччині пролунав вибух, в результаті якого загинули три людини, є поранені. Згодом через інтернет стали поширюватися чутки, нібито вибух було спричинено чи то «провладним бандформуванням» з Дніпропетровщини, чи то бійцями спецбатальйону «Дніпро-1», надісланими на виконання «особливо важливого завдання».

«Відповідально заявляю, що ці версії не відповідають дійсності. По-перше, обласна влада, на відміну від попередників, не користується послугами тітушок. По-друге, спецбатальйон «Дніпро-1» створений для захисту жителів Дніпропетровщини, а не для нападу на жителів сусідніх областей, хоча б вони й були сепаратистами», – зазначив Береза.

Він не виключив, що це була провокація з боку «зелених чоловічків», зацікавлених у дестабілізації ситуації в Україні.

Береза закликав учасників збройних протистоянь зі сходу України, згідно з Женевськими домовленостями, якомога скоріше скласти зброю, щоб Донбас не перетворився на регіон, який «замість вугілля «даватиме країні» вбитих і покалічених співвітчизників».

З понеділка у Дніпропетровську формується батальйон спеціального призначення «Дніпро-1». 

Мета створення бойового загону – гарантувати правопорядок і безпеку громадян України, «яким загрожує діяльність невідомих диверсійних груп і незаконних збройних формувань» на території Дніпропетровської області, а також на територіях сусідніх Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької областей.
 

За матеріалами: Новини сьогодні
18-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11438

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]