Головна » 2019 » Серпень » 22 » Способи підживлення городу

Способи підживлення городу

Способи підживлення городу

Використовувати добрива на власній ділянці необхідно правильно. Не потрібно вносити добавки в ґрунт за принципом "все і побільше". Також варто враховувати вартість добрива, саме тому, якщо вас цікавить оптимальна ціна гербіцидів в Україні, тоді радимо замовляти їх собі за допомогою спеціалізованого сайту harvest-center.com.ua.

Кращий час для внесення добрив - осінь, коли город перекопується на зиму. В цей час вносять органіку, калійні і фосфорні добрива, проводять вапнування. Сприятливий вплив надає внесення під час перекопування деревної золи. Фосфор обов'язково вносити восени, так як він довго розчиняється, а за зимовий період добриво встигає проникнути до коріння рослин. З органічних добрив використовують компост, перегній, гній, пташиний послід, торф. Не варто забувати, що органіка накопичується в ґрунті і вносити її рекомендується через два роки.

Гній збагачує ґрунт поживними речовинами, мікроорганізмами, а також допомагає поліпшити структуру ґрунту. У гної містяться:

1. калій;
2. фосфор;
3. азот;
4. магній;
5. кальцій;
6. мікроелементи.

Після його внесення ґрунт стає більш пухким, зменшується кислотність. За допомогою гною роблять так звані "теплі грядки", так як в процесі розпаду він виділяє тепло. Гній використовується коров'ячий і кінський.

Занадто велика кількість добрив в ґрунті може призвести до накопичення нітратів. Для усунення цієї проблеми висаджується гірчиця або озимий ріпак.

Пташиний послід може спалити рослини. Його використовують тільки у вигляді компосту. Після компостування використовується кролячий, овечий, козячий гній.

Торф застосовується з метою - розпушити ґрунт. Найчастіше його використовують в суміші з гноєм.

Додавання добрив переноситься на весну, якщо необхідно провести вапнування ґрунту. Для вапнування використовується зола, вапно, доломітове борошно. Якщо поєднати вапнування з внесенням добрив, втрачається багато азоту.

Деревна зола не тільки знижує кислотність ґрунту, але також є джерелом багатьох поживних речовин. У ній міститься калій, фосфор, магній, кальцій, бор, сірка та інші елементи. Тому золу можна застосовувати як мінеральне добриво (3-4 кг на 2 метри квадратні).

Всі добрива вносяться в залежності від рослин, які будуть висаджуватися. Надлишок добрив може призвести до загибелі черв'яків і мікроорганізмів. Тому їх слід вносити з обережністю.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-08-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1509

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]