Головна » 2024 » Квітень » 15 » Спричинила хаос в авіаційному русі атака Ірану на Ізраїль

Спричинила хаос в авіаційному русі атака Ірану на Ізраїль

Атака Ірану на Ізраїль спричинила хаос в авіаційному русі, оскільки міжнародним авіакомпаніям довелося скасовувати рейси або змінювати маршрути польотів.

Зазначається, що міжнародні авіакомпанії зіткнулися з перебоями в польотах після того, як ракетні та дронові атаки Ірану на Ізраїль ще більше звузили можливості для літаків, які курсують між Європою та Азією.

За останні два дні щонайменше десять авіакомпаній були змушені скасувати або змінити маршрути польотів, в тому числі Lufthansa, Qantas, United Airlines і Air India.

Засновник групи Opsgroup, яка стежить за повітряним простором і аеропортами, Марк Зі повідомив, що це було найбільшим порушенням авіаперевезень з часів теракту у Всесвітньому торговому центрі в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року.

«Відтоді у нас не було ситуації, коли так швидко закривалася така кількість різних повітряних просторів, і це створює хаос», — сказав експерт, додавши, що перебої, ймовірно, триватимуть ще кілька днів.

Останні проблеми з маршрутами є ударом по галузі, яка вже зіткнулася з безліччю обмежень через конфлікти між Ізраїлем і ХАМАС, а також росією і Україною.

Міністерство закордонних справ Ірану викликало послів Великої Британії, Франції та Німеччини через те, що країни розкритикували масований удар по Ізраїлю.

Ізраїль, своєю чергою, пообіцяв відповісти на іранську агресію, проте деталей такої відповіді не розкрив.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-04-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1333

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]