Головна » 2013 » Жовтень » 24 » США стурбовані китайською системою ПРО в Туреччині

США стурбовані китайською системою ПРО в Туреччині

Посол США в Туреччині Франсіс Річчардоне висловив сьогодні стурбованість рішенням Анкари взяти на озброєння китайську систему протиракетної і протиповітряної оборони, що її Туреччина хоче виробляти спільно з Китаєм.
За словами посла, незважаючи на те, що ця угода суто комерційна, США непокояться її можливими наслідками для спільної протиракетної і протиповітряної оборони НАТО.

Сполучені Штати ведуть із цього приводу переговори з Туреччиною. Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявляв учора, що остаточного рішення про це ще не ухвалювали.

У вересні Туреччина, що є членом НАТО, оголосила, що з низки пропозицій, які подавали, серед інших, американські, європейські чи російські компанії, обрала систему ППО і ПРО FD-200 китайської компанії CPMIEC (China Precision Machinery Import and Export Corp).

Тим часом США протягом минулого десятиріччя не раз накладали на цю компанію санкції через звинувачення в тому, що вона продавала озброєння і ракетні технології Іранові й Пакистанові, передає Радіо Свобода.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11172

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]