Головна » 2014 » Квітень » 10 » США звинувачують Росію у приховуванні інформації про Тамерлана Царнаєва

США звинувачують Росію у приховуванні інформації про Тамерлана Царнаєва

Російські спецслужби відмовилися надати американським колегам інформацію про Тамерлана Царнаєва, який є одним з передбачуваних організаторів вибухів на фініші Бостонського марафону. Про це з посиланням на звіт інспектора, який перевіряв дії ФБР, пише The New York Times, повідомляє Lenta.ru.

У 2011 році російські спецслужби поінформували США, що Царнаєв став прихильником радикального ісламу і планує вирушити на Північний Кавказ, щоб приєднатися до підпільних угруповань. ФБР почало розслідування щодо підозрюваного, однак на запит американською стороною додаткових відомостей Москва не відреагувала.

Зрештою ФБР дійшло висновку, що Царнаєв становить велику загрозу для Росії, ніж для США. Інспектор зазначив, що в умовах відсутності інформації американські спецслужби не могли передбачити і запобігти теракту.

Російська сторона надала ФБР дані про Царнаєва тільки після вибухів у Бостоні. З'ясувалося, що у ФСБ були записи телефонних розмов підозрюваного з матір'ю, в ході яких він розповідав про джихад, а також інші важливі матеріали.

Тамерлан Царнаєв загинув у перестрілці з поліцією, яка намагалася його затримати. Його молодший брат Джохар Царнаєв вижив і зараз чекає суду в США. Американця чеченського походження звинувачують у 30 федеральних злочинах, включаючи тероризм і вбивство. Якщо Царнаєва визнають винним, йому загрожує смертна кара.

Прокуратура стверджує, що Джохар і Тамерлан Царнаєви у квітні 2013 року організували два вибухи біля фінішної межі Бостонського марафону. В результаті три людини загинули, ще близько 200 було поранено.


 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11262

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]