Головна » 2021 » Червень » 30 » Терміни запуску та ціни на інтернет Starlink назвав Ілон Маск

Терміни запуску та ціни на інтернет Starlink назвав Ілон Маск

маск запуск інтернет Starlink

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск розповів про перспективи свого високошвидкісного широкосмугового супутникового інтернет-сервісу Starlink.

Про це йшла мова під час виступу Маска на Всесвітньому мобільному конгресі (MWC) в Барселоні 29 червня. "У серпні у нас повинен бути глобальний зв’язок всюди, крім полюсів", – сказав Маск. Це як мінімум на місяць раніше, ніж очікувалося – на минулому тижні президент компанії Гвінн Шотвелл заявила, що Starlink вийде на світовий ринок у вересні.

"У нас буде 500 000 користувачів протягом 12 місяців. Він швидко росте, і ми продовжуємо розгортати призначені для користувачів термінали" – додав Маск.

Зараз придбання тарілки Starlink обійдеться приблизно в 500 доларів. І Маск зазначив, що щомісячна підписка буде "за однаковою ціною у всьому світі", без урахування податків. "З урахуванням обмінного курсу […] це близько 100 доларів на місяць", – сказав він.

Маск також дав зрозуміти, що SpaceX поки продає термінали собі в збиток, однак працює над терміналами наступного покоління, які будуть пропонувати ті ж послуги за нижчою ціною. "Ми хотіли б знизити вартість терміналу з 500 доларів до 200 або 350 доларів або щось в цьому роді", – додав глава SpaceX, – "Наші клієнти дуже часто живуть у віддалених регіонах. Іноді вони живуть в хатині в горах, де навіть немає електрики! Тому SpaceX проектує систему, яка буде невибаглива в обслуговуванні і її можна буде підключити до мережі всього за п’ять хвилин. Ви повинні зуміти направити її в небо і підключити", – сказав він.

Загалом SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповування з 40 тисяч супутників. За допомогою них Ілон Маск сподівається повністю покрити земну поверхню інтернетом. Вартість такого масштабного проекту оцінюється в 10 млрд доларів. Прибуток від нього Маск хоче витратити на здійснення польоту на Марс і створення там поселення.

Перший запуск тестових супутників Starlink відбувся 24 травня 2019 року, другий (повноцінні супутники) – в листопаді 2019 року.

Наразі на орбіті Землі знаходиться 538 космічних апаратів SpaceX. Їх призначення – надання доступу до інтернету користувачам на всій планеті. 7серпня ракета-носій Falcon 9 стартувала з партією з 57 супутників для розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Тестування Starlink стартувало серед жителів США і півдня Канади.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-06-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1525

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]