Головна » 2017 » Вересень » 21 » У будівництві в Тячеві сміттєспалювального заводу інвестори зацікавлені

У будівництві в Тячеві сміттєспалювального заводу інвестори зацікавлені

Сьогодні під час пленарного засідання 18-ї сесії Тячівської міської ради сьомого скликання перед депутатами виступив доктор економічних наук, співзасновник страхової компанії «AMG-group» Ігор Погрібний – представник ТзОВ «Броксервіс», українського партнера закордонного інвестора «Waste to Energy International».

Доповідач ознайомив присутніх із намірами інвестора збудувати у Тячеві сміттєспалювальний завод. На цьому підприємстві при переробці сміття будуть застосовуватись технології, які передбачають 100-відсоткове його спалювання без потреби захоронення. При переробці відходів утворюється тепло та електроенергія.

За словами п.Погрібного, за такою технологією в Європі збудовані понад 500 сміттєспалювальних заводів. А в Україні це буде перший такий проект. Вартість заводу – близько 60-70 млн євро. На його будівництво піде 2-2,5 роки.

Доповідач зазначив: щоб інвестори включили цей проект у свій план на наступний рік, до кінця жовтня громада має визначитись, чи давати дозвіл на будівництво у Тячеві такого сміттєспалювального заводу. Тому невдовзі з цього питання будуть проведені громадські слухання.

А на сьогоднішньому засіданні сесії міськради було прийнято рішення взяти заяву про наміри інвестора до відома, а також за результатами громадських слухань доручити виконкому підготувати матеріали для розгляду на сесії.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-09-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1935

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]