Головна » 2013 » Березень » 4 » У чому користь супів

У чому користь супів

   У чому користь супів

Всі ми знаємо з дитинства забавну «студентську» приказку: «Супчик ріденький, але поживний. Будеш худенький, але старанний! »Багато хто сприймає її як жарт. Однак, як стверджують лікарі, регулярне вживання перших страв дійсно дуже корисно для нашого здоров'я.Чим корисні супи, всі подробиці в нашій статті ...

Цілющі властивості бульйону

Основа хорошого супу - це бульйон. Для бульйонів використовуються м'ясо, птиця, риба, гриби, овочі. Вони надзвичайно багаті екстрактивними речовинами, поживні і корисні для здоров'я, адже всі цінні речовини при повільному кипінні переходять у відвар. Желатин, що знаходиться в кістках тварин, добре засвоюється організмом. Він містить такі незамінні амінокислоти, як аргінін і гліцин, необхідний для зростання і підтримки роботи м'язів, хрящів, зв'язок, сухожиль і сполучних тканин, а також для здоров'я шкіри і волосся.

Худнемо на супі

Вживання супу хоча б раз на день допоможе вам у боротьбі із зайвою вагою. Супи дуже поживні, легкозасвоювані, швидко дають відчуття ситості і здатні надовго вгамувати голод, однак при цьому вони містять мінімум калорій (особливо дієтичні). Крім того, ця хитрість дозволить вам з'їсти набагато меншу порцію другої страви, набагато більш калорійної. У ході досліджень було встановлено, що люди, які їли одну порцію супу в день, втрачали більше ваги, ніж ті, хто споживали ту ж саме кількість калорій, але при цьому не їли супу. Таким чином, ви можете дотримуватися своєї програми по зниженню ваги, і при цьому насолоджуватися смачною їжею.

Видужуємо швидше на курячому супі

Всі чудово знають, що при хворобі немає кращої їжі, ніж суп. Причина в тому, що для переварювання і засвоєння супів від організму не потрібно багато енергії, і це дає йому можливість витрачати всі свої сили на боротьбу з інфекціями. Особливо відомі цілющі властивості курячого супу при застудах, грипі й ангіні.

Вчені витратили чимало часу і засобів для вивчення корисних властивостей курячого супу. В результаті було виявлено, що він володіє протизапальними властивостями, допомагаючи зупинити рух нейтрофілів (білих кров'яних клітин, які стимулюють потік слизу, що накопичується в легенях і верхніх дихальних шляхах). Хоча курячий суп і не може вилікувати застуду, він допомагає полегшити деякі симптоми захворювання (зокрема, полегшити дихання при нежиті) і здатний допомогти в якості профілактичного заходу.

Рецепт дієтичного курячого супу
Інгредієнти
½ курки;
3-4 картоплини;
1 морква;
1 цибулина;
сушений лавровий лист;
приправа «італійські трави»;
свіжа зелень петрушки і кропу;
сіль.
Для приготування бульйону беремо половину курки і варимо її в підсоленій киплячій воді на повільному вогні до готовності (поки вона не стане м'якою). Виймаємо курку з бульйону і нарізаємо її невеликими шматочками. Ріжемо на шматочки картоплю, моркву, цибулю шаткуємо дрібно-дрібно.

Так як суп дієтичний, овочі кладуться в готовий бульйон сирими, без засмажки. Овочі кладемо в бульйон і варимо 10-15 хвилин. Майте на увазі, що кипіння може знищити половину вітамінів, що містяться в овочах, тому варіть суп тільки на повільному вогні.

 
У самому кінці приготування кладемо лавровий лист, трави і досолюємо за смаком. Не переборщити з приправами! Курячий бульйон має дуже тонкий, ніжний аромат, і його легко перебити, тому використовуйте мінімум спецій. Розкладаємо куряче м'ясо по тарілках і наливаємо готовий суп. Зверху його можна прикрасити свіжою зеленню петрушки та кропу. Смачного!



За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11360

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]