Головна » 2016 » Жовтень » 17 » У Донецьку підірвали бойовика "Моторолу". ВІДЕО

У Донецьку підірвали бойовика "Моторолу". ВІДЕО

У Донецьку вбитий один із командирів донецьких бойовиків Арсен Павлов "Моторола", повідомив російський "Інтерфакс".

"За попередніми даними, в ліфті будинку, де проживав Моторола, спрацював саморобний вибуховий пристрій. Сам терорист попередньо перебував у цей момент в епіцентрі вибуху й зазнав травм, несумісних із життям", - йдеться в повідомленні.

У "Міноборони" "ДНР" підтвердили загибель Павлова-Мотороли. За попередніми даними, Моторола загинув "у результаті роботи української терористичної ДРГ". Коли повертався додому, в ліфті спрацював дистанційний вибуховий пристрій", - повідомили "Інтерфаксу" у відомстві терористів.

Інформацію про смерть бойовика так само повідомив один з пабліків терористів у соцмережах: "Підтверджуємо загибель Мотороли (Арсена Павлова). За попередніми даними: вибуховий пристрій у кабіні ліфта".

Інформацію про загибель Мотороли також підтвердили в МВС та СБУ України.

Зокрема, речник МВС Артем Шевченко заявив ввечері 16 жовтня: "Терорист Арсеній "Моторола" Павлов - знищений".

"Схоже, що своїми ж подільниками по людиноненависницькому терористичному інтернаціоналу", - додав він.

У свою чергу радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112 Україна" зазначив: "Можу підтвердити інформацію про вбивство Арсена Павлова".

"Можу підтвердити інформацію, що людину, яка скоювала злочин проти цілісності України і фактично була нами оголошена у розшук, вбито сьогодні у житловому будинку", - додав Тандіт.

За свідченнями очевидців, у п'ятому під'їзді будинку №121 по вулиці Челюскінців у Донецьку стався досить потужний вибух. Квартиру бойовика цілодобово охороняли озброєні люди, пише російський таблоїд "Комсомольская правда".

За деякими даними, як вибухівку застосували пластид. А бомбу закріпили на тросі ліфта.

"Мені вибило двері в перегородці і рознесло комору. Що у сусідів - я не знаю. Чую крики і що виносять людей", - розповіла одна з мешканок дев'ятиповерхового будинку.

За інформацією видання, разом з Моторолою загинув його охоронець.

Захарченко заявив, що смертю Мотороли Порошенко оголосив війну "ДНР"

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що замахом на Моторолу Київ оголосив війну самопроголошеній "ДНР". Про це Захарченко заявив, коментуючи загибель Павлова, повідомляє РІА "Новости".

"Я так розумію, Петро Порошенко порушив перемир'я і оголосив нам війну. Ну тепер чекайте... Досить. Натерпілися, наобіцялися, наговорилися", - заявив Захарченко.

Також у своїй заяві Захарченко повідомив, що проводяться оперативно-слідчі дії для встановлення того, "хто замовив і того, хто виконав це вбивство".

"Ми, до речі, це вже знаємо (замовника)", - заявив Захарченко.

Разом з тим він заявив, звертаючись до військовослужбовців України, СБУ та Головного управління розвідки Міноборони, що всі представники силових відомств, - офіцери, майори, підполковники, які діють на окупованій території та їхні родини - віднині, мовляв, перебувають "поза законом".

"Не лише тут, а й у Житомирі, Харкові, Дніпрі, Києві... Коли ми прийдемо до вас додому, ніякої милості до вас не буде. (...) Ця смерть для нас - не просто виклик, а виклик усій республіці. Ходіть тепер і бійтеся", - заявив ватажок бойовиків.

Раніше "голова народної ради ДНР" Денис Пушилін заявив, що загибель Мотороли - "терористичний акт, здійснений українською ДРГ", а "Київ (...) за допомогою цього вбивства розраховує розхитати ситуацію в "ДНР".

Як відомо, інформація про замахи на Моторолу та його поранення чи навіть смерть з'являлися й раніше. Влітку 2016 року Олександр Захарченко стверджував, що один з вибухів у Донецьку був замахом на Моторолу.

Терористи в окремих районах Донецької і Луганської областей продовжують знищувати один одного. Раніше було ліквідовано бойовика банди "Призрак" Олексія Мозгового, на наступний день після власного весілля був убитий лідер угруповання луганських козаків Павло Дрьомов. Пізніше, в лютому 2016 року, Служба безпеки України повідомила, що спецслужби Росії готують вбивство командира бригади терористів "Восток" Олександра Ходаковського. До цього російські силовики вже провели кілька операцій з ліквідації ватажків бойовиків. Долю "польових командирів" розділили Бетмен і Бабай.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1817

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]