Головна » 2015 » Серпень » 29 » У Генштабі розповіли, кого звинувачують у здачі Дебальцевого

У Генштабі розповіли, кого звинувачують у здачі Дебальцевого

Керівник Генштабу Віктор Муженко звинувачує 40-й батальйон у здачі Дебальцевого. Про це він розповів в інтерв'ю ZN.UA.

"40-й батальйон відкрив прохід до Дебальцевого. Це факт. 107 бійців здалися в полон, і через три доби були нам передані протилежною стороною, за їхньою ініціативою, без будь-яких умов. Це теж факт", - заявив Муженко.

За його словами, після того як 40-й батальйон відкрив для супротивника два опорні пункти, виникла необхідність закрити ділянку фронту шириною більш як 2 км.

"І це зробили 23 бійці 95-ї бригади, які утримували ці позиції, коли диверсійні групи противника вже були в самому Дебальцевому. Не сотня і не дві сотні людей, а 23 десантники. Зведений загін бійців 95-ї бригади загальною кількістю близько 70 осіб і загін, сформований на базі 1-го аеромобільного батальйону 79-ї бригади - це, по суті, крайні резерви, на які ми могли розраховувати. Це все, що було", - уточнив він.

Також Муженко розповів, що зняти когось і перекинути під Дебальцеве не було можливості, оскільки зберігалася потенційна небезпека активних дій на інших напрямках.

Довідка. Дебальцевський котел

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 19 загиблих і 135 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11029

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]