Головна » 2016 » Серпень » 6 » У Луганську підірвана машина Плотницького. Він у важкому стані. ВІДЕО

У Луганську підірвана машина Плотницького. Він у важкому стані. ВІДЕО

У Луганську вранці підірвали машину ватажка бойовиків Ігоря Плотницького. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на штаб так званої "народної міліції" бойовиків ОРЛО.

"У Луганську сьогодні стався вибух, постраждала машина "голови ЛНР" Ігоря Плотницького", - повідомили у штабі бойовиків.

Двоє людей поранені, вони перебувають у лікарні. Поки не повідомляється, чи був у машині сам Плотницький.

Станом на 9:58 сепаратист і колишній депутат від ПР Олег Царьов, повідомляє, що Плотницький перебуває у важкому стані у лікарні.

За інформацією місцевих мешканців, якою вони діляться в мережах, вибух був сильним, якого чули в різних кінцях Луганська.

На сайтах, підконтрольних бойовикам, з'явилися фото з місця події. Самої машини на них поки не видно.

Ігор Плотницкий госпіталізований в лікарню з пораненнями після вибуху, що стався поряд з його автомобілем в суботу вранці, 6 серпня.

"Глава республіки госпіталізований в одну зі столичних лікарень", - передає Луганський інформаційний центр.

Раніше джерело в правоохоронних органах "ЛНР" повідомило "Інтерфаксу", що машина Плотницького була підірвана в Луганську.

"Вибух стався сьогодні в Луганську, в результаті вибуху двоє людей поранені", - сказав він.

Медики стурбовані станом Плотницького, повідомило "Інтерфаксу" джерело в лікарні.

"Стан глави республіки оцінюється як важкий, йому проводиться операція", - сказало джерело.

Стан здоров'я Плотницького після замаху стабільний. Про це, як повідомляє "ЛуганскИнформЦентр", йдеться в заяві голови Ради міністрів "ЛНР" Сергія Козлова. За його словами, загрози життю Плотницького немає.

"Сьогодні о 7:50 було скоєно замах на главу "ЛНР". Факти на місці події говорять про те, що це терористичний акт. Для розслідування події створена робоча група, в яку входять всі силові відомства", - розповів Козлов.

Зазначимо, терористи в окремих районах Донецької і Луганської областей продовжують знищувати один одного. Раніше були ліквідовані бойовик "Привид" Олексій Мозговий, на наступний день після власного весілля був убитий лідер угруповання луганських козаків Павло Дрьомов. Пізніше, в лютому 2016 року, Служба безпеки України повідомила, що спецслужби Росії готують вбивство командира бригади терористів "Схід" Олександра Ходаковського. До цього російські силовики вже провели кілька операцій по ліквідації лідерів бойовиків. Долю "польових командирів" розділили "Бетмен" і "Бабай".

У СБУ підтвердили інформацію про замах на Плотницького

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт підтвердив інформацію про замах на ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького. Про це Тандіт повідомив в ефірі "112 Україна".

"Через свої закриті канали я можу підтвердити цю інформацію. Дійсно, ми говоримо про те, що був замах на Ігоря Венедиктовича Плотницького - громадянина України, який сьогодні отримав поранення", - зазначив він.

"Можу сказати, що це лише підтвердження того, що там (на непідконтрольній Україні території Донбасу – ред.) постійно все неспокійно, йде боротьба за владу, грошові потоки, і вони ділять між собою ці канали", - додав Тандіт.

За його словами, Плотницький перебуває у важкому стані.

Шкіряк про замах на Плотницького: на Донбасі точиться боротьба між російськими силовиками

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України раніше вже попереджало про підготовку російськими спецслужбами замахів на лідерів так званих "республік" Донбасу, заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

"Це ще одне яскраве підтвердження, що таке насправді терористичні "республіки". Ми вже неодноразово упродовж цього року оприлюднювали оперативну інформацію щодо того, що російські спецслужби готують вбивство та усунення і Захарченка ("глава ДНР" Олександр Захарченко, - ред.), і Плотницького", - сказав Шкіряк.

Він зазначив, що в районах Донбасу, контрольованих бойовиками та російськими окупаційними військами, точиться боротьба між Федеральною службою безпеки (ФСБ) РФ та Головним розвідувальним управлінням (ГРУ) Генерального штабу ЗС РФ.

"Насамперед це полягає у спробах контролювати ватажків відповідних терористичних структур та отримувати "відкати" з тих фінансових потоків, які надходять до цих фейкових республік. Власне, цей замах – ще один ланцюжок цієї загальної схеми... Тому, безумовно, ця ворожнеча триватиме й надалі. І я думаю, що це не останній замах на одного з лідерів цих терористичних угруповань", - підкреслив Шкіряк.

Тука назвав чотири версії, хто може бути причетний до підриву автомобіля Плотницького

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука назвав чотири можливі версії, хто може бути причетний до підриву автомобіля "глави ЛНР" Ігоря Плотницького. Про це Тука повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я ще не володію достовірною інформацією щодо цього випадку. Тому можу лише відзначити, що такий фінал я прогнозував три-чотири тижні тому", – сказав Тука.

Він назвав чотири можливих сценарії, хто може бути причетний до підриву автомобіля Плотницького.

"Свої. Відомо, що Плотницький нещадно грабував окуповану частину Луганської області. Звичайно, у нього були і конкуренти серед місцевих "революціонерів". Цілком ймовірно, що ліквідація – результат внутрішньої конкурентної боротьби", – зазначив чиновник.

Також Тука допускає, що до інциденту з замахом може бути причетний "глава ДНР" Олександр Захарченко.

"Сусіди. "Дорогий сусід" Захарченко відверто конкурував з Плотницьким щодо розподілу сфер впливу та фінансових потоків. Доходило до спроб встановлювати місцеві "митниці" та податки. Можливо, саме люди Захарченко вирішили прибрати "сусіда", щоб на його місце просунути свою людину", – припустив Тука.

Також на думку Туки, до замаху на Плотницького може бути причетний "старший брат".

"Аналізуючи схожі події в інших країнах світу, варто зазначити, що, в переважній більшості, одіозні фігури довго не живуть. Виконавши свою справу в початку конфлікту, вони стають непотрібними (іноді - небезпечними) для закулісних режисерів. По-перше, вони занадто багато знають. По-друге, вони - надто одіозні, отже, не підходять для переговорних процесів щодо примирення. Така доля спіткала одіозних ватажків на Балканах, у Чеченії, в Грузії", – сказав заступник міністра.

Крім того, на думку Туки, до інциденту можуть бути причетні українські фахівці.

"Наші. Останній сценарій – результат успішної роботи наших фахівців. Це можуть бути як контрольовані урядом спецслужби, так і "народні месники". Адже серед луганчан чимало людей, які не хочуть забути про ту кров своїх друзів і родичів, яку пролили терористи. Переконаний у тому, що такі "польоти в космос" очікують ще багатьох ватажків терористів", – резюмував Тука.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1878

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]