Головна » 2020 » Серпень » 7 » У Польщі виробляють їстівне пакування для продуктів

У Польщі виробляють їстівне пакування для продуктів

їстівне пакування

Зручне пластикове пакування, до якого ми всі звикли, має один глобальний недолік – воно дуже повільно розкладається і засмічує навколишнє середовище.

У світі давно намагаються розв’язати цю проблему і придумують альтернативні рішення. Одним із таких є їстівне пакування.

Таку розробку створила польська дизайнерка Роза Януш. Намагаючись створити біорозкладне пакування, вона придумала Scoby.

Таке пакування являє собою плівку, вирощену з бактерій і дріжджів, шляхом ферментації. Вирощування відбувається в невеликих контейнерах при кімнатній температурі. Загалом увесь процес займає два тижні.

Їстівне органічне пакування від польської дизайнерки можна використовувати для зберігання різноманітних горіхів, насіння, трав і салату, а також інших сипучих та напівсипучих продуктів.

Плівка захищає їжу від основної причини розкладу органіки – кисню, що збільшує термін придатності продуктів. При цьому, після використання від Scoby залишається лише тонка мембрана, яку можна закопати в землю (і використати як добриво) або з’їсти.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-08-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1375

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]