Головна » 2014 » Листопад » 5 » У Порошенка один вихід – бути рішучим (огляд преси)

У Порошенка один вихід – бути рішучим (огляд преси)

Тактика президента щодо відміни особливого статусу Донбасу і реалізації в регіоні вільної економічної зони є принципом «батога і пряника», переконує газета «Сегодня».

Після псевдовиборів стало зрозуміло, що сепаратисти ігнорують Мінські домовленості і що не сьогодні-завтра військові дії на сході країни можуть активізуватися, зауважує в газеті політолог Володимир Фесенко. Він наголошує, що Україна повинна зробити усе можливе, щоб утримати свої позиції на Донбасі, навіть шляхом введення воєнного стану в цих регіонах.

Натомість інший політолог – Кость Бондаренко – вважає, що відміна особливого статусу Донбасу – поспішна дія, яка ні до чого хорошого не приведе. «Зараз не варто розпалювати пожежу, яку ледь вдалося погасити. Відносини між Києвом і Донбасом повинні будуватися на основі компромісу, а не на основі випадів один проти одного. Це небезпечна гра, яка ведеться з двох сторін і може привести до нового витка конфронтації», – вважає політолог. З думками інших експертів видання знайомить в статті «Миру мир, але «зуби» потрібні».

Ультиматуми з боку сепаратистів не сприятимуть порозумінню та миру, тим більше, що цього не бажають самозванці Донбасу, які жодного дня не дотримувалися умов перемир’я та режиму припинення вогню. Перемир’ю не сприяє і Росія, яка продовжує «накачувати» регіон військовою технікою та найманцями, які маскуються під місцевих. Про це наголошує газета «Україна молода» у статті «Мир тільки сниться».

У президента, який зробив заяву про те, що ворог відмовився від діалогу, немає іншого шляху, як бути рішучим, переконує газета «День». Росія зараз ладна ще більше розхитувати ситуацію всередині України будь-якими засобами. Майбутня зима буде дуже вирішальною – це буде війна нервів, розвідок та спецоперацій. Росія намагатиметься підігрівати суспільно-політичну ситуацію, але вже не тільки завдяки «георгіївським стрічкам», а й через «незадоволені батальйони», «обдурених виборців» та інші приводи. Мета Росії – змусити розфокусувати дії української влади. З іншого боку, завдяки діям Заходу та санкціям й іншим економічним важелями світ та Україна намагатимуться розхитати ситуацію в самій Росії. Про можливі наслідки йдеться в статті «Про дві реальності».

Газета «Сегодня» поцікавилася долею кандидатів у депутати, яким не пощастило потрапити до нового парламенту. Зокрема, як зізналася газетярам колишній член фракції КПУ Оксана Калетник, вона має намір створити нову партію і сконцентруватися на підготовці до місцевих виборів.

Ірина Фаріон також переконана, що лише на короткий час отримала перерву в політичній активності, яку вона заповнить написанням книжок. А ось Олесь Доній крім політологічної активності, займатиметься мистецьким проектом «Остання барикада».

 


За матеріалами: Новини сьогодні
05-11-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11115

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]