Головна » 2022 » Грудень » 7 » У програми Horizon Europe із фінансуванням у 13,5 млрд євро Євросоюз включив Україну

У програми Horizon Europe із фінансуванням у 13,5 млрд євро Євросоюз включив Україну

Єврокомісія оголосила про виділення фінансування в рамках програми досліджень та інновацій Horizon Europe на 2023-2024 роки в обсязі 13,5 мільярда євро, яка передбачає пошук передових технологій для подальшого технологічного та економічного розвитку ЄС, а також заходи з підтримки України.

Про це йдеться на сайті Європейської комісії.

"Європейська комісія ухвалила сьогодні головну робочу програму Horizon Europe на 2023-2024 роки, з фінансуванням близько 13,5 мільярда євро для підтримки дослідників в Європі для досягнення проривних рішень в охороні довкілля, енергетиці, цифровому розвитку та у вирішенні геополітичних викликів… Це фінансування також дозволить здійснити цільові акції з підтримки України, посилити економічну стійкість та забезпечити стале відновлення після пандемії COVID-19", – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Єврокомісія, цільова допомога для України надаватиметься на додаток до заходів, що передбачають фінансування у 70 мільйонів євро та вже були започатковані у 2022 році.

Нові заходи стосуватимуться забезпечення доступу науковців України до Європейської дослідницької інфраструктури, продовження цільової підтримки українських науковців у сфері медицини, а також проведення кліматично-нейтральної відбудови кількох українських міст з використанням можливостей так званої Місії ЄС із кліматично нейтральних та "розумних" міст.

Довідка

Horizon Europe є ключовою програмою досліджень та інновацій ЄС із загальним бюджетом у 95,5 мільярда євро.

Вона спрямована на посилення конкурентоспроможності та зростання ЄС, на пошук технологічних рішень у вирішенні ключових викликів, що постають перед Європейським Союзом, зокрема, у сфері кліматичних змін та цифрової трансформації та у досягненні Цілей сталого розвитку ООН.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1388

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]