Головна » 2024 » Серпень » 20 » У Ризі продадуть на аукціоні дім москви

У Ризі продадуть на аукціоні дім москви

Латвійський уряд продасть на аукціоні земельну ділянку в Ризі на вулиці Маріяс, 7 і розташовану на ній будівлю, відому як дім москви. Стартова ціна лота склала 3,57 млн євро. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів Латвії.

Об'єкт можна купити тільки в комплексі: і будівлю, і землю. Згідно з даними латвійського медіа LSM+, ціна земельної ділянки становить 517 083 євро, а будівлі – 2,35 млн євро.

Аукціон розпочнеться у вівторок, 20 серпня, а закінчиться 19 вересня.

Отримані на аукціоні кошти після вирахування адміністративних витрат планують передати на підтримку України, тому сейм внесе спеціальні правки до закону про підтримку жителів України.

Уряд Латвії наголошує, що об'єкт може продаватися довго, тому немає гарантій, що угода відбудеться у 2024 році.

Наприкінці грудня минулого року Служба державної безпеки запідозрила керівництво дому москви в отриманні матеріальної вигоди від приміщень, використання яких заборонено міжнародними санкціями.

11 січня дім москви у Ризі націоналізували. До цього будівля перебувала під контролем структур, власниками яких фактично є президент росії путін і мер москви собянін.

20 квітня 2023 року Київрада розірвала договір оренди землі з посольством росії.

У квітні Польща конфіскувала кошти з рахунків посольства росії у Варшаві. За словами російського посла, на рахунках перебували значні суми у доларах США та польських злотих.

У серпні минулого року повідомлялося, що у Вільнюсі демонтують Дім москви, а мурал з українкою на ньому продадуть на аукціоні.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-08-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1173

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]