Головна » 2023 » Лютий » 18 » У школах можуть з’явитися курси з основ тактичної медицини

У школах можуть з’явитися курси з основ тактичної медицини

У ЗСО планують ввести курси з тактичної медицини та підготовки. Зокрема, їх зможуть викладати ветерани війни та бійці ТРО.

Про це розповів Сергій Бабак, голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Над нововведенням наразі працює Інститут модернізації змісту освіти. Предмети планують викладати не лише у старшій школі: також розглядають варіанти ввести їх у програму 8-9 класів.

«Крім того, зауважу, що і для хлопців і для дівчат усе це потрібно однаково. Тією чи іншою мірою може відрізнятися програма, але, по суті, вона має бути однаковою, тому що і хлопці мають розбиратися в медицині, і дівчата повинні мати навички поводження зі зброєю», – коментує Сергій Бабак.

Також він не виключає створення у школах нової посади, пов’язаної з безпекою.

«Була максимально робоча ідея – додати в школи штатну одиницю офіцера з безпеки, який буде співробітником МВС, для того, щоб стежити за безпекою в самій школі на рівні з відеоспостереженням, тривожними кнопками. Його завдання не так прямо втручатися в усі конфлікти, як передавати за потреби інформацію в органи внутрішніх справ для швидкого реагування», – заявив голова комітету.

Також Сергій Бабак вніс ясність з приводу встановлення у школах безпекових рамок. На сьогодні про це не йдеться, оскільки це фінансово затратно і не вирішить жодних проблем.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-02-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1224

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]