Головна » 2013 » Вересень » 8 » У Виноградові можна знайти виноград зі всього світу

У Виноградові можна знайти виноград зі всього світу

Чи хтось колись бачив на одній ділянці 250 сортів винограду з усього світу? Ні? А от у Виноградові таке дійсно можна побачити.

Винороб Михайло Поличко, котрий є головою Спілки виноградарів району, вже багато років займається становленням та розвитком музейного комплексу, присвяченого винограду та вину, як візитівки району.
– На цій ділянці зібрано понад 250 сортів винограду зі всього світу, – каже Михайло Михайлович. – Не всі вони районувалися, не всі можна використовувати для промислового виробництва з огляду на різну кількість сонця, вітер, кліматичні особливості, вони всі по-різному запиляються, мають різну стійкість до хвороб.

Але для того, щоб дати можливість людям подивитися, як росте той чи інший сорт винограду, більшість із яких вони досі могли бачити лише в Інтернеті, ми вирішили зібрати різні сорти в одному місці.

Михайло Поличко зізнається, що нині промислове виробництво винограду невигідне, він і його колеги займаються виноробством радше як хобі й задля збереження традицій виноробства своїх дідів.
Сюди приїжд¬жає чимало гостей не лише з Закарпаття. А саджанці з цієї ділянки нині ростуть у Києві, Фастові, на Іванофранківщині та Львівщині.

За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11442

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]