Головна » 2015 » Березень » 7 » У зоні АТО вперше немає поранених й загиблих військових. ВІДЕО

У зоні АТО вперше немає поранених й загиблих військових. ВІДЕО

У ході виконання бойових завдань в зоні проведення АТО 6 березня серед українських військовослужбовців немає ні загиблих, ні поранених. Про це повідомив сьогодні, 7 березня, на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко.

"Вперше за останні кілька місяців внаслідок бойових дій і ворожих обстрілів загиблих і поранених серед українських військовослужбовців немає", - уточнив він.

Однак терористи періодично продовжують порушувати режим припинення вогню, у той час, як Україна перейшла до третього етапу відводу техніки в рамках Мінських домовленостей.

"Статистика свідчить, що режим припинення вогню порушується бойовиками. Зокрема, вчора, 6 березня, позиції сил АТО були обстріляні з різних видів зброї 46 разів. Також вчора сталося 3 бойових зіткнення між українськими військовослужбовцями і ворогом. Напади відбиті без втрат", - зазначив Лисенко.

Також, за його словами, найбільш неспокійна обстановка спостерігається на Донецькому, Артемівському та Волноваському напрямках. Він підкреслив, що в разі настуту бойовиків Україна готова оперативно почати повернення важкого озброєння на бойові позиції.

"Ми готові в будь-яку хвилину розпочати зворотний процес повернення наших бойових озброєнь, які мають калібр більше 100 міліметрів, назад, на бойові позиції, якщо ворог спробує атакувати, піде в наступ", - зазначив Лисенко.

Він додав, що, незважаючи на нинішній режим припинення вогню українська влада напрацювала низку рішень для оперативного реагування в разі погіршення ситуації на сході країни.

"Є рішення, які готуються для того, щоб відреагувати на ситуацію, яка може різко погіршитися, щоб можна було відразу прийняти низку рішень, щоб можна було адекватно відреагувати на агресивні дії ворога. Ці рішення готові, і як тільки буде необхідність, вони набудуть чинності"- пояснив Лисенко.

Зазначимо, з моменту початку антитерористичної операції на Донбасі загинули 1541 український військовий, ще 6226 бійців отримали поранення. Серед них загинули 63 прикордонника, 372 поранені і 10 пропали безвісти.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1937

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]