Головна » 2024 » Травень » 15 » Участь у Глобальному саміті миру підтвердив президент Південної Кореї

Участь у Глобальному саміті миру підтвердив президент Південної Кореї

Президент Володимир Зеленський провів розмову з південнокорейським колегою Юн Сок Йолем, який підтвердив участь Південної Кореї у Глобальному саміті миру. Про це повідомив Володимир Зеленський.

Так, Зеленський повідомив, що поспілкувався з Президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем про Глобальний саміт миру й важливість заохочення до участі в ньому якомога більшої кількості країн, зокрема з Азійсько-Тихоокеанського регіону й Африки.

"Вдячний Президенту Юн Сок Йолю за підтвердження участі Республіки Корея в Саміті. Перший Саміт миру має закласти основу для справедливого й тривалого миру в Україні", – йдеться в повідомленні.

Також Президент України подякував Південній Кореї та її народу за принципову й довготривалу підтримку України та українців.

З словами Зеленського, під час розмови вони також обговорили шляхи подальшого розвитку двосторонньої співпраці, зокрема у сфері гуманітарного розмінування. Окрему увагу приділили системі гарантій безпеки для України та перспективі укладення відповідної двосторонньої безпекової угоди.

Як повідомлялося раніше, також Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив у телефонній розмові президенту Володимиру Зеленському свою участь у саміті миру.

Ще раніше Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив свою участь в Саміті миру.

8 травня Зеленський провів тривалу телефонну розмову з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та запросив його на Саміт миру у Швейцарії.

У травні Офіс Президента повідомив, що перший Саміт миру для України, який відбудеться 15–16 червня на курорті Бюргеншток у Швейцарії, стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-05-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1544

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]