Головна » 2014 » Травень » 8 » Україна проводжає в останній путь військових, загиблих в бою з терористами

Україна проводжає в останній путь військових, загиблих в бою з терористами

На Київщині попрощалися з Русланом Лужевським, офіцером спецпідрозділу "Альфа" , який загинув 5 травня в бою з терористами в Слов'янську. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на ТСН.

Похорони Руслана Лужевського пройшли в рідному селі Волошінка Баришівського району Київської області.

Він був одним з кращих стрільців країни, чемпіоном з рукопашного бою, досвідченим парашутистом. І загинув під час антитерористичної операції під Слов'янськом.

У Сумах поховали загиблого під Слов'янськом 44 - річного заступника командира спецпідрозділу " Альфа" УСБУ в Сумській області підполковника Олександра Аніщенка.

У середу, 7 травня в театрі ім. Щепкіна відбулася церемонія прощання із загиблим підполковником спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України Олександром Аніщенко.

Загиблого під час АТО сумчанина поховали на Алеї Почесних громадян міста на Центральному кладовищі Сум поруч з Олексієм Братушкою, який, віддавши своє життя на київському Майдані, увійшов в Небесну Сотню.

Олександр Аніщенко загинув 5 травня під час проведення антитерористичної операції під Слов'янськом, рятуючи одного товариша по службі від вибуху гранати.

Ще двоє сумських альфовців були поранені і перебувають у лікарнях, один з них - у важкому стані. Загрози їхнім життям немає, пише місцеве видання Данкор.

Цю інформацію повідомила прес- секретар управління СБУ в Сумській області Алеся Рапута . Імена поранених бійців не розголошуються, кількість сумських альфовців, задіяних в АТО - теж.

Сама ж траурна церемонія почалася о 10 годині ранку у вестибюлі театру ім. Щепкіна, де знаходилася труна з тілом загиблого. На той момент на площі біля театру вже зібралося близько тисячі людей. Всього ж попрощатися із загиблим прийшло більше двох з половиною тисяч сумчан.

Серед них були як цивільні городяни, так і офіцери, а так само кандидати в мери і депутати ВР України: народний депутат Олег Медуниця і його радник Іван Бортник, донедавна в.о. міського голови Олександр Лисенко, наступник екс -мера Сум Анатолій Жук .

До пів на одинадцяту черга до входу вже зайняла майже всю площу і завернула за кут театру. Більшість людей приходили з квітами та траурними вінками.

У селі Рахнівка Гайсинського району Вінницької області провели в останній путь двадцятирічного десантника Петра Коваленка, який загинув під час участі в антитерористичній операції на околиці Слов'янська.

Представник Генштабу Збройних сил генерал -майор Микола Понельков під час прощання з ним на кладовищі так і сказав землякам: солдат Коваленко своїм тілом прикрив від загибелі сімох десантників.

У Коваленка терористам вдалося вцілити двічі. Перший раз його врятував від кулі бронежилет. Було це приблизно за два тижні до пострілу бойовиків з гранатомета, що прогримів увечері другого травня і став фатальним для солдата.

Десантники на БТРах здійснювали марш на околиці Слов'янська. Біля мосту їх блокували місцеві жителі. За словами майора Іллі Хоменка, який приїхав на батьківщину Коваленка проводити його в останню путь, серед них були і жінки, і діти.

Нагадаємо, станом на 7 травня від початку проведення антитерористичної операції  загинули 14 українських військовослужбовців, зокрема, співробітники СБУ, поранення дістали 66 військових.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11184

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]