Головна » 2020 » Грудень » 21 » Україну заполонила фальшива червона ікра

Україну заполонила фальшива червона ікра

фальшива червона ікра Україна

Напередодні новорічних свят в Україні майже третина червоної ікри, яка продається в магазинах, на ринках та в інтернеті, є підробкою.

На що треба звертати увагу при купівлі ікри та як розпізнати підробку, розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" економіст Олег Пендзин.

За словами економіста, сьогодні на світових ринках ікра подорожчала на 20-25%, що відбилося і на цінах в Україні. Як тільки ціна пішла вгору, одразу з'явилась велика кількість фальсифікату. За оцінками експертів, до 30% ринку є фальсификатом.

"Я би застеріг наших з вами співгромадян купляти ікру, орієнтуючись на дешевизну продукту. Якщо він дешевий - однозначно треба бути максимально обережним. 100 грн не може коштувати ікра (за 100 гр. - ред.). Вона може коштувати під 200 грн - 170-180 грн. Це буде приблизно ціна ікри без вартості упакування, різних маркетингових речей", - сказав Пендзин.

Як пояснив експерт, фальсифікат також є різний:

"Якщо ви, наприклад, візьмете не осетрову ікру, а форелі чи навіть щуки, зробите барвник, замішаєте, ви отримаєте зовнішньо продукт, який мало відрізняється від оригіналу, але буде однозначно дешевше".

Також Пендзин зазначив, що ікра в банці має бути обов'язково вся однакового вигляду:

"Якщо у вас два кольори в банці - однозначно частина ікри відновлювалася. Ікра, яка не продана своєчасно, її іноді відновлюють - беруть олію, роблять відповідні дії, пов'язані з покращенням зовнішнього вигляду, змішують з більш свіжою і розфасовують. Така ікра чітко відрізняється по кольору. Такого бути не може, справжня ікра завжди одного кольору і не може бути навіть різних відтінків".


За матеріалами: Новини сьогодні
21-12-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1427

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]