Головна » 2013 » Червень » 22 » Укуси комах: правильне лікування і найбільш небезпечні симптоми

Укуси комах: правильне лікування і найбільш небезпечні симптоми

Укуси комах - найбільш неприємні наслідки контактів із бджолами, комарами, осами, мошками. Як наслідок - набряки, почервоніння і сильний свербіж, який стає причиною роздратування і пошкоджень на шкірі.

«При сильних укусах необхідно використовувати антигістамінні та протиалергічні препарати. Прибрати свербіж допоможуть спеціальні бовтанки, які готують безпосередньо в аптеці», - радить лікар-дерматовенеролог вищої категорії клініки INTO-SANA Олена Андрущенко.

Звичайно, найнебезпечніший - кліщ. «Він може присмоктатися непомітно і заразити людину бореліозом (хвороба Лайма). Це загальне важке інфекційне захворювання, що вражає більшість систем і органів, - попереджає Олена Андрущенко. - Тому дуже важливо, прийшовши з прогулянки оглянути всіх членів сім'ї на наявність кліщів і, при виявленні, дістати їх або звернутися за допомогою до хірурга».

Чим небезпечна алергія на укуси?

Також дуже небезпечні гострі алергічні реакції на укуси ос та бджіл. У цьому випадку велика ймовірність анафілактичного шоку. Перші ознаки лиха - біль у животі, нудота, блювання, сильний набряк, припухлість і почервоніння у місці укусу, свербіж шкіри, далі - утруднене дихання, різке падіння артеріального тиску, непритомність. Особливо небезпечні укуси в область обличчя, шиї, лімфатичних вузлів.

Тому у випадку індивідуальної непереносимості слід негайно викликати «швидку», інакше укус бджоли може стати причиною загибелі людини.

У всіх інших випадках медична допомога необхідна лише тоді, коли стан людини після укусу погіршується, є сильний свербіж і набряки.

Як показує практика, навіть на комариний укус може бути несподівано сильна реакція організму. Тому для зняття неприємних симптомів може знадобитися не тільки місцева терапія у вигляді мазей і примочок, але і прийом медпрепаратів.

За матеріалами: Новини сьогодні
22-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11220

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]