Головна » 2022 » Грудень » 11 » Уряд Чеченської Республіки Ічкерія - критик кадирова живий та під захистом поліції

Уряд Чеченської Республіки Ічкерія - критик кадирова живий та під захистом поліції

Запеклий прихильник незалежності Ічкерії, ймовірно, перебуває у Швеції.

Чеченський опозиційний блогер Тумсо Абдурахманов може бути живим та перебувати під захистом поліції Швеції.

Це випливає із заяви "Кавказ.Реаліям" пресслужби уряду невизнаної Чеченської республіки Ічкерія за кордоном. У пресслужбі відкинули слова директора ЧДТРК "Грозный" про причетність Ахмеда Закаєва, який називає себе прем'єром Ічкерії, до можливого вбивства Абдурахманова.

Про те, що відомий критик рамзана кадирова був нібито вбитий у Швеції, кілька днів тому повідомили кілька джерел, зокрема Телеграм-канал 1ADAT. "За інформацією, якою володіє уряд Чеченської республіки Ічкерія, Тумсо Абдурахманов живий і перебуває під захистом шведської поліції", — сказав представник пресслужби. Він послався на "власні джерела інформації" і не зміг уточнити, з яких причин Абдурахманов може перебувати під захистом. "Кавказ.Реалій" звернувся в поліцію Швеції з офіційним запитом, на який отримав відповідь, що "наразі нам нема чого додати до нашого попереднього коментаря".

Раніше в поліції Швеції не підтверджували і не коментували відомості про можливе вбивство Абдурахманова. Блогер не виходив на зв'язок із кінця листопада. Непідтверджена інформація про його смерть у Швеції з'явилася 1 грудня в одному з Телеграм-каналів прихильників Ічкерії. Потім, 5 грудня, про вбивство критика кадирова повідомив Телеграм-канал 1ADAT, інформацією поділився також один із лідерів діаспори Анзор Масхадов. При цьому низка чеченських громадських діячів поставили під сумнів достовірність даних про смерть блогера.

У лютому 2020 року на Тумсо Абдурахманова було скоєно замах у його квартирі у Швеції. Блогер зумів обеззброїти нападника і викликати поліцію. Вирок у справі було винесено в січні 2021 року. Засуджені — громадяни росії, отримали по 10 років ув'язнення. Конкретних замовників злочину встановлено не було, але прокурор на суді заявляв, що "сліди вказують на Грозний". Після винесення вироку у справі про напад на Тумсо Абдурахманова запобігли замаху на його брата Мухаммада в Німеччині.

Тумсо Абдурахманов здобув популярність під псевдонімом Абу-Саддам Шишані. Він народився 19 грудня 1985 у Грозному, але через опозиційні до тамтешньої влади погляди емігрував до Європи і останнім часом проживав у Швеції. Абдурахманов є головою партії Чеченської республіки Ічкерія та запеклим прихильником Ічкерії та її незалежності. У 2017 році він посів дев'яте місце в конкурсі Youtube-блогерів російського політика Олексія Навального.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1438

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]