Головна » 2013 » Червень » 15 » Утеплюючи свій будинок, ви ризикуєте власним життям

Утеплюючи свій будинок, ви ризикуєте власним життям

Пінополістирол, який в побуті називають пінопласт, не лише зберігає тепло в будинку впродовж зими, а й може стати смертельною для людини отрутою, якщо станеться пожежа.

Як йдеться в сюжеті програми "Територія обману", при горінні пінополістиролу виділяється велика кількість фосгену – отруйного газу, який може вбити людину з третього вдиху. При контакті з легенями він негативно впливає на альвеоли, блокуючи їхню здатність пропускати кисень.

Через 8 годин легені набрякають, а ритм дихання частішає до 60-70 вдихів-видихів на хвилину. Протиотрути від фосгену не існує.

Вперше його використали як зброю масового ураження під час Першої Світової війни. Оскільки він не мав різкого запаху, тим самим ставав непомітним.

Нині отруєння фосгеном стаються при пожежах в будівлях, утеплених пінополістиролом. 4 роки тому в Росії під час пожежу в клубі "Хромая лошадь" від горіння пінопласту загинули одразу 156 людей.

"Пінополістирол дуже вогненебезпечний. Його необхідно заборонити в багатоповерховому будівництві. Можна залишити лише в садовому будівництві, дачному будівництві", - кажуть експерти. Крім того, пінопласт найбільш займистий матеріал, вогонь з кого дуже швидко поширюється.

Саме через нього нещодавно в Києві на Шулявці у вогні опинилася новобудова. Мешканці погорілого будинку запаслися протигазами, оскільки лише так можна врятуватися від фосгену.



За матеріалами: Новини сьогодні
15-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11112

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]