Головна » 2023 » Лютий » 24 » В Берліні тисячі зібрались на акції солідарності з Україною

В Берліні тисячі зібрались на акції солідарності з Україною

У Берліні кілька тисяч людей зібралися на акцію підтримки України у річницю повномасштабного вторгнення росії. У п'ятницю, 24 лютого, демонстранти пройшли маршем центром міста, вимагаючи "виведення російських віськ з України" та "справедливого миру".

Акція, в якій беруть участь багато українців, почалася біля ресторану "косква", який на декілька днів став кафе "Київ". Демонстранти пройшли повз російське посольство в Берліні, перед будівлею якого встановлений розбитий в Україні російський танк T-72.

За даними поліції, в акції беруть участь близько чотирьох тисяч людей, їхня кількість більшає. Вони рухаються алеєю Unter den Linden (під липами) у бік Бранденбурзьких воріт. Саме туди згодом підійдуть і учасники інших заявлених на цей день акцій солідарності з Україною, зокрема "Потяг миру", організований берлінськими школярами і школярками.

Ввечері під Бранденбурзькими воротами пройде мітинг, у якому мають взяти участь мер Берліна Франциска Гіффай (Franziska Giffey) та посол України в Німеччині Олексій Макєєв. 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1258

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]