Головна » 2021 » Липень » 10 » В Болгарії відтепер в Археологічному музеї Несебра є україномовний аудіогід

В Болгарії відтепер в Археологічному музеї Несебра є україномовний аудіогід

У межах проєкту першої леді України Олени Зеленської з впровадження україномовних аудіогідів у музеях світу відбувся запуск аудіогіда українською Археологічному музеї Несебра, Болгарія.

«Запуск україномовних аудіогідів зараз є ключовим напрямком культурної дипломатії. У розпал туристичного сезону ми запускаємо перший україномовний аудіогід на території Чорноморського узбережжя Болгарії. Запрошую українських туристів та всіх бажаючих, хто володіє українською мовою, відвідати Археологічний музей Несебра», – зазначила Олена Зеленська.

Музей присвячений історії стародавнього міста Месемврія (назва міста Несебр до 1934 року).

Несебр розташований на південному сході Болгарії, на узбережжі Чорного моря. Місто є одним з найпопулярніших туристичних об’єктів у країні. Сам музей був створений 1956 року. Він є частиною музейного комплексу «Стародавній Несебр», до якого також входить етнографічний музей та 5 церков.

В Археологічному музеї представлена постійна експозиція «Несебр крізь століття», яка містить численні пам’ятки культури, пов’язані з історією античної Месемврії та середньовічного Несебра.

Відсьогодні тисячі українців, які відвідують Чорноморське узбережжя Болгарії, зможуть по-новому відкрити для себе красу стародавнього міста Несебра, пізнати його тисячолітню історію.

«Голосом» аудіогіда стала українська письменниця Анна Багряна, яка живе в Софії. Реалізація першого україномовного аудіогіда в Болгарії здійснювалася завдяки плідній співпраці Міністерства закордонних справ, Посольства України в Болгарії та співробітників Археологічного музею Несебра.

Це вже 23-й україномовний аудіогід проєкту з культурної дипломатії. За словами дружини президента, до кінця року планується запустити ще 10 аудіогідів.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-07-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1410

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]