Головна » 2023 » Лютий » 14 » В Чорнобильській зоні помічені унікальні дикі коні

В Чорнобильській зоні помічені унікальні дикі коні

У Чорнобильській зоні відчуження продовжують жити та розмножуватись унікальні тварини – коні Пржевальського. Не дивлячись на те, що Полісся зараз укрите снігом, вони добре себе почувають та без проблем знаходять їжу.

Про це повідомили в пресслужбі Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Знімок зроблено за допомогою фотопасток проєкту "Полісся – дика природа без кордонів".

"Отак добувають суху траву з-під снігу копитні, в тому числі коні Пржевальського. Що копитами вигребуть, що зверху понадкушують. Але голодними не залишаться", – підкреслили у Заповіднику.

Кінь Пржевальського – підвид дикого коня. У XX столітті був винищений у природному середовищі, але зберігся в зоопарках, після чого відбулася його реінтродукція у природу. Наразі це єдиний вид власне диких коней, що існує на волі, а також єдиний представник роду Конеподібних у дикій фауні України (акліматизовані табуни у Чорнобильській зоні відчуження).

Як повідомлялося раніше, на території Чорнобильської зони живе унікальне стадо здичавілих свійських корів, які навчились не тільки самостійно знаходити собі їжу, але й здатні захищати себе й своїх телят.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
14-02-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1241

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]