Головна » 2019 » Червень » 7 » В Гаазькому суді Україна представила остаточні клопотання за позовом проти Росії

В Гаазькому суді Україна представила остаточні клопотання за позовом проти Росії

Україна в Гаазькому суді представила остаточні клопотання за позовом проти Росії

Україна просить Гаазький суд відхилити попередні заперечення Російської Федерації щодо наявності в суду юрисдикції щодо позову України.

Про це заступник глави МЗС Олена Зеркаль заявила під час відкритого слухання у Гаазі і написала про це на сторінці в Facebook.

Зеркаль просить суд винести рішення та оголосити, що відповідно до положень частини 9 Статті 79 Регламенту Суду заперечення, подані Російською Федерацією не мають виключно попереднього характеру. Вона заявила, що на цьому завершує другий раунд аргументів України.

"Україна звернулась до цього Суду як в останню інстанцію. Росія може почувати себе уповноваженою цькувати своїх сусідів та сіяти нестабільність у світі. Проте ми не повинні мовчати, коли Росія порушує міжнародні договори. Ми не повинні піддаватись їхнім маніпуляціям", - йдеться у повідомленні.

В рамках позову Україна звинувачує РФ у порушенні двох конвенцій: Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Раніше "Прямий" повідомляв, що зібрані докази проти Російської Федерації свідчать про явні порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Нагадаємо, Україна в суді ООН звинуватила РФ в ігноруванні співпраці проти фінансування тероризму.

30 травня президент України Володимир Зеленський утворив делегацію для участі у слуханнях Міжнародного суду ООН щодо порушення Росією конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

25 травня Міжнародний Трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити наші військові кораблі та повернути їх під наш контроль, а також звільнити військовослужбовців  і повернути в Україну.

За словами адвоката полонених моряків Миколи Полозова, рішення суду ухваленна 19 голосами "За". "Проти" проголосував лише російський суддя Колодкін.

15 січня Лефортовський суд Москви продовжив до кінця квітня строк арешту 16 українських моряків, яких незаконно затримали в Керченській протоці.

25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

Також 24-ом родинам українських військовополонених моряків виплатили одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-06-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1636

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]