Головна » 2021 » Грудень » 6 » В обмін на використані батарейки у Польщі роздають новорічні ялинки

В обмін на використані батарейки у Польщі роздають новорічні ялинки

ялинка

Влада польського міста Тихи запропонувала місцевим жителям здати використані батарейки і отримати натомість ялинку.

Ініціатива є частиною освітньої кампанії проти надмірного утворення відходів у рамках "Європейського тижня скорочення відходів".

У грудні жителям міста роздадуть 500 живих різдвяних ялинок в обмін на використані батарейки. Акція проходитиме зі салоганом:"Різдвяна ялинка з позитивною енергією".

Місто розташоване у Верхньосілезькому вугільному басейні підготувало 500 ваучерів на безкоштовні різдвяні ялинки з місцевого садового центру Кулка. Щоб отримати безкоштовне дерево, необхідно надати не менше 0,5 кілограма або 15 старих батарейок, використовуваних у побутовій техніці, і принести їх у відділення управління по поводженню з побутовими відходами муніципального управління.

Акція проходитиме з 1 по 24 грудня, і ваучери будуть поширюватися у порядку живої черги, один на сім'ю. При отриманні ваучера резидент також отримає інформацію про правильний спосіб утилізації використаних батарейок, так як їх ніколи не слід викидати разом зі звичайними побутовими відходами.

За допомогою цієї акції Тихи приєднується до Національного тижня 3 R (Reduce, Reuse, Recycle - скорочення, повторне використання, переробка), що проводиться з 22 по 28 листопада, – загальнонаціональної кампанії, організованої у рамках Європейського тижня скорочення відходів, спрямованої на поліпшення запобігання утворенню відходів в Європі.

Три Rs означають Reduce (скорочення) - зменшення утворення відходів, Reuse (повторне використання) - повторне використання та повторне використання старих предметів замість того, щоб викидати їх, і Recycle (переробку) – коли неможливо продовжити термін служби предмета, забезпечуючи його належне використання, щоб його можна було перетворити на щось нове, тим самим обмежуючи потребу в більшій кількості сировини. У рамках цього тижня місцевим органам влади, установам, представникам бізнесу, неурядового сектору та всім споживачам пропонується об'єднати зусилля та вжити ініціативи для підвищення обізнаності про навколишнє середовище щодо важливості принципів 3R у повсякденному житті.

Кампанія 3 R у Польщі проходить під почесним патронажем Європейської комісії, Асоціації польських міст та Асоціації сільських громад Республіки Польща.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-12-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1731

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]