Головна » 2015 » Січень » 20 » В Україні розпочалась нова хвиля мобілізації

В Україні розпочалась нова хвиля мобілізації

У вівторок, 20 січня, в Україні розпочалась перша в цьому році, а загалом четверта, хвиля мобілізації. Відповідний закон підписав 19 січня президент Петро Порошенко.

Закон набирає чинності з дня його опублікування. Відтак, сьогодні газета Верховної Ради опублікувала закон № 113-VIII «Про часткову мобілізацію».

Мобілізація у 2015 р. проводитиметься у три черги впродовж 210 діб.

 20 січня оголосять днем початку першої хвилі мобілізації у 2015 році тривалістю 90 днів, з квітня розпочнеться друга хвиля, тривалістю 60 днів, а з червня – третя, також тривалістю 60 днів.

Під час першої хвилі мобілізації планується призвати 50 тис. осіб.

Призов військовозобов'язаних, резервістів та поставка транспортних засобів здійснюватимуться для забезпечення потреб Збройних сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Глава держави зазначив, що право обороняти державу має бути рівномірно розподілено між усіма областями, пропорційно до кількості військовозобов'язаних, щоб уникнути «перекосів», які виникали раніше. Він також наголосив на дотриманні соціальної справедливості і запропонував воєнкомам «не відмовляти у цій можливості і представникам місцевої політичної еліти».

Крім того, згідно з указом президента в період з 18 березня по 1 травня буде проведено звільнення в запас (демобілізацію) військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період згідно з указом президента України від 17 березня 2014 р. № 303 «Про часткову мобілізацію».

Нагадаємо, 14 січня Порошенко підписав указ про проведення у 2015 році трьох хвиль мобілізації. Між тим, глава держави пообіцяв, що недосвідчених призовників на строкову службу до Збройних сил України не відправлятимуть в зону АТО.

15 січня 268 народних депутатів Верховної Ради підтримали указ президента про часткову мобілізацію.

За словами міністра оборони Степана Полторака, цьогоріч заплановано мобілізувати 104 тис. осіб.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
20-01-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11289

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]