Головна » 2015 » Вересень » 15 » В Ужгороді у День захисника України – ансамбль Вірського

В Ужгороді у День захисника України – ансамбль Вірського

Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені Павла Вірського 14 жовтня у День захисника України побуває в Ужгороді в рамках ювілейного туру до 110-ліття з дня народження свого засновника.

Програма складається з найкращих танців балетмейстера Павла Вірського, які зберігаються та відтворюються танцівниками, а також з нових номерів, які глядач зможе побачити вперше.

У колективі ансамблю Вірського 100 найсильніших артистів, пристрасних, наповнених життям, веселих, з неймовірною запальною енергетикою. Віртуозність, майстерність і оригінальна інтерпретація народних стилів різних країн змусили весь світ аплодувати ансамблю Вірського.

Павло Вірський народився 12 (25) лютого 1905 року в Одесі. Ансамбль бере початок з червня 1937 року. У 1940 році відомі балетмейстери Павло Вірський та Микола Болотов зібрали великий колектив хореографів народного танцю і створили ансамбль пісні і танцю України.

Він проіснував 11 років. У 1951 році після Декади української літератури і мистецтва в Москві, колектив знову був реорганізований в Державний ансамбль танцю України. З 1955 по 1977 року - ансамблем керував Павло Вірський.

Те, що ансамбль виступить в Ужгороді у такий символічний день — особлива подія для закарпатців.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11005

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]