Головна » 2021 » Липень » 8 » Вазелін: про нюанси його використання і придбання

Вазелін: про нюанси його використання і придбання

вазелін

Вазелін: про нюанси його використання і придбання

Вперше вазелін з'явився в 1859 році. Винахідником нового продукту став хімік з Англії Роберт Чезбро, правда, він назвав отриману новинку нафтовим желе, так як виготовлялося це желе з нафтових фракцій. Але назва, мабуть, не сподобалося покупцям, продажі були несуттєвими, тому вченому довелося придумати нове слово. Найменування "вазелін" складається з німецького слова "wasser" (вода) і грецького "elaion" (оливкова олія). Через кілька років автор запатентував спочатку виробництво вазеліну, а потім і відповідну торгову марку. Зараз існуючий бренд "Vaseline" є власністю компанії Unilever, і під ним роблять численні косметичні препарати для шкіри.

Вазелін є сумішшю різних мінеральних масел і твердих парафінів; всі компоненти цього продукту входять до складу природної нафти, і виходять при перегонці важких нафтових фракцій, які потім очищають і відбілюють спеціальними способами. В Україні купити легко оптом вазелін ціна якого буде оптимальною можна онлайн, відвідавши спеціалізований сайт systopt.com.ua.

Натуральний вазелін являє собою подобу густої мазі, а його основні хімічні та фізичні властивості такі:

  • у воді не розчиняється;
  • в тонкому шарі напівпрозорий;
  • практично не має запаху;
  • не реагує з їдкими лугами (не обмилюється) і не прогоркує на відміну від природних жирів;
  • майже не емульгується, тобто приготувати з нього однорідну суміш з водою (емульсію) не можна, навіть застосовуючи поверхнево-активні речовини.

Завдяки таким якостям вазелін застосовують в техніці для створення гідрофобного електротехнічного паперу і тканин, а також різних мастильних і захисних матеріалів.

У косметичних цілях вазелін застосовується для пом'якшення шкіри рук і тіла, при цьому препарат не є ніяким зволожуючим агентом. Вазелін не проникає вглиб шкіри, а просто утворює тонку плівку на поверхні і надійно ізолює шкіру від шкідливого впливу зовнішніх подразників. Це може бути актуально в морозну погоду, коли доводиться довго бувати на вулиці, наприклад, під час занять зимовими видами спорту.

Косметологи радять застосовувати цей простий засіб для пом'якшення пересушування стоп - перед сном треба зробити теплу ванну для ніг, а потім змастити підошви вазеліном і надіти бавовняні шкарпетки. Вранці шкіра ніг буде виглядати значно краще. Добре допомагає вазелінове мастило після процедури нанесення татуювань, після гірчичників і в інших випадках, коли шкіра буває пошкоджена.

вазелін

Є і ще поради: можна користуватися вазеліном для зняття макіяжу і для "закріплення" запахів улюбленого парфуму - перед тим, як розприскати духи, трохи змастити ділянку шкіри вазеліном. Вазелін дешевий і не викликає алергії, тому протипоказань для його застосування в косметичних цілях немає. У країнах Європи цей препарат користується набагато більшою популярністю. На упаковках вазеліна зазвичай буває написано:

  • lip;
  • hand;
  • face;
  • body.

У деяких країнах натуральний вазелін зареєстрований в якості харчової добавки: його застосовують, в основному, для збереження фруктів і овочів (наносять на поверхню плодів). Дари природи довго не псуються, але змивати такий захисний шар досить складно.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-07-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1466

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]