Головна » 2015 » Лютий » 28 » Вбивство Нємцова - невдала спроба залякати усіх, хто проти свавілля - МЗС

Вбивство Нємцова - невдала спроба залякати усіх, хто проти свавілля - МЗС

Вбивство опозиціонера Бориса Нємцова є невдалою спробою залякати усіх, хто виступає проти  свавілля і прагне зробити Росію демократичною, правовою і цивілізованою  державою.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"В Україні з великим болем сприйняли звістку про зухвале вбивство у Москві російського політика та громадського діяча, одного з лідерів опозиційного руху Росії та великого друга України Бориса Нємцова", - йдеться у заяві.

"Впродовж багатьох років Борис Нємцов активно боровся за демократичний напрямок розвитку Росії, був невтомним захисником прав та свобод людини. ... Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Бориса Нємцова, всьому російському народу", - зазначили в МЗС.

При цьому у дипвідомстві закликали владу РФ "провести швидке, відкрите та неупереджене розслідування цього жахливого злочину".

"Його виконавці, організатори та замовники мають понести невідворотне покарання", - підкреслили в МЗС.

Як відомо, в ніч на 28 лютого у Москві  під стінами Кремля було вбито російського опозиціонера Бориса Нємцова. Невідомий чотири рази вистрілив в політика. Від поранень Нємцов помер на місці.

В інтерв'ю від 10 лютого Нємцов заявляв, що побоюється, що президент Росії Володимир Путін "замовить" його за опозиційні висловлювання.

Вбивство Нємцова відбулося за день до опозиційного маршу "Весна", запланованого на 1 березня.

Лідери країн ЄС та США засудили вбивство Нємцова та   заявили, що очікують від РФ повного і прозорого розслідування його загибелі. Як заявив держсекретар США Джон Керрі, загибель Нємцова відобразиться на Росії та світові.

У Росії провину за смерть Нємцова представники громадськості та опозиціонери покладають саме на президента Путіна.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11100

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]