Головна » 2023 » Квітень » 27 » Де розташоване місце біблійного Армагеддону розповіли вчені

Де розташоване місце біблійного Армагеддону розповіли вчені

Вчені заявляють, що стародавнє місто Мегіддо на півночі Ізраїлю, є біблійним місцем Армагеддону, де відбудеться остання битва добра і зла.

Стародавнє місто Мегіддо, яке зараз є археологічною пам'яткою, було заселене протягом приблизно шести тисячоліть, починаючи з 7000 року до нашої ери. У Новому Заповіті це поселення відоме як місце останньої битви між добром і злом.

Книга пророкує, що вирішальна битва відбудеться, коли "демонічні духи" скличуть "царів усього світу, щоб зібрати їх на битву у великий день Бога Вседержителя на місці, яке по-єврейськи називається Гармагедон".

Хоч назва згодом змінена на Армагеддон, більшість науковців вважають, що вона походить від "Хар Мегіддо". Це означає "гора Мегіддо". Колись це місто було одним із найважливіших у стародавньому світі, воно лежало на головному сухопутному шляху між Єгиптом і Месопотамією.

Мегіддо мало значну військову та комерційну цінність завдяки стратегічному розташуванню. Тому його багаторазово атакували й намагались захопити.

Після масових набігів місто відбудовували й Мегіддо через століття перетворився на величезний "тель", або курган. Перші розкопки поселення у 1925-1929 роках виявили послідовність цивілізацій, що сягають кінця кам'яного віку.

Археологи там знайшли палаци, величезні храми і стародавні укріплення, серію замурованих воріт, які ймовірно побудовані за царя Соломона.

Також на місці розкопок вчені виявили таємний підземний тунель, який постачав воду до укріпленого міста з найближчого джерела. Це дозволяло мешканцям виживати під час облоги.

Зараз Національний парк Мегіддо, до складу якого входить археологічна пам'ятка, є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і популярним туристичним напрямком.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-04-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1319

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]