Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Вдерся на окупований Донбас черговий російський "гумконвой"

Вдерся на окупований Донбас черговий російський "гумконвой"

 Сьогодні, 15 жовтня, черговий так званий "гумконвой" МНС РФ вторгся на окупований Донбас.

Більш як 100 автомобілів з вантажем загальною масою понад 1100 тонн вирушити в пункти вивантаження Донецької та Луганської областей. Серед вантажів - нібито продовольство і медикаменти, як стверджують у МНС РФ.

Нагадаємо, 25 вересня окупанти не пустили в Донецьк гуманітарну допомогу Червоного Хреста.

Раніше представники українських спецслужб зазначають, що під виглядом "гуманітарних конвоїв" військове командування РФ постачає російським солдатам та найманцям паливно-мастильні матеріали, нову техніку, а також озброєння і боєприпаси, а вже звідти вивозить тіла загиблих у бойових зіткненнях, унікальне виробниче обладнання із загарбаних районів.

ОБСЄ також не вважає ці автоколони "гуманітарними" й називає їх у своїх звітах "російським конвоєм" ("russian convoy"), оскільки всередині, за даними організації, часто доправляються товари подвійного призначення - "матеріальні цінності, які можуть використовуватися як цивільними, так і військовими фахівцями".

Приміром, 12 грудня 2014 року дев'ятий "гумконвой", згідно з даними ОБСЄ, доставив на Донбас з Росії справжній пересувний "командний пункт" ("command and control vehicle").

Щоразу російські "гуманітарні конвої" з'являються на окупованій території України без узгодження з офіційним Києвом, так само як і з міжнародним організаціями, насамперед із Червоним Хрестом.

Українські прикордонники та митники не беруть участі в огляді вантажів, а також не мають змоги їх оформити, оскільки російська "гуманітарка" перетинає державний російсько-український кордон через недіючі контрольно-пропускні пункти, інфраструктура яких знищена росіянами під час бойових дій.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1948

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]