Головна » 2022 » Листопад » 6 » Від оподаткування звільнено заклади вищої освіти під час ввезення окремих товарів

Від оподаткування звільнено заклади вищої освіти під час ввезення окремих товарів

оподаткування

Уряд на засіданні 4 листопада схвалив постанову, якою скасував оподаткування деяких товарів, які ввозять для цільового використання державними науковими установами, державними закладами вищої освіти товарів. Про це 5 листопада повідомив Урядовий портал.

Постанова імплементує норми трьох відповідних законів: №848-VIII "Про наукову і науково-технічну діяльність", № 2082–ІХ "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності" та № 2083-ІХ "Про внесення зміни до статті 282 Митного кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності".

Відтепер державні наукові установи та заклади вищої освіти звільняються від сплати ввізного мита та податку на додану вартість з наукових приладів, обладнання, запасних частин і витратних матеріалів до них, реактивів, зразків, наукової літератури в паперовому та електронному вигляді, що ввозяться в Україну для забезпечення власної наукової та науково-технічної діяльності.

В уряді запевняють, що таке часткове звільнення від оподаткування сприятиме відновленню дослідницької інфраструктури та збільшить матеріальне забезпечення наукової та науково-технічної діяльності наукових установ та закладів вищої освіти державної форми власності за рахунок вивільнених від сплати податків та митних платежів коштів.

Постановою також затверджуються:

  •     обсяги товарів, які ввозитимуть на митну територію України;.
  •     форма заяви про видавання довідки-підтвердження того, що товари відповідають вимогам щодо цільового використання, форма довідки-підтвердження та форма звіту про цільове використання таких товарів.

За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1343

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]