Головна » 2020 » Червень » 21 » Видати книгу про Трампа суд у США дозволив Болтону

Видати книгу про Трампа суд у США дозволив Болтону

видання, книга, трамп, суд, сша, дозвіл, болтон

Колишньому раднику президента США з національної безпеки Джону Болтону суд дозволив видати книжку мемуарів про його роботу в Білому домі.

Федеральний суддя Ройс Ламберт у суботу, 20 червня, ухвалив рішення, згідно з яким колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон може видати своі мемуари попри спротив адміністрації Дональда Трампа.

Рішення судді стало перемогою для Болтона, оскільки адміністрація президента США намагалася заблокувати публікацію книжки через те, що в ній може міститися конфіденційна інформація. Міністерство юстиції заявляло у своєму позові, що публікація книги може "зашкодити національній безпеці" через розкриття секретної інформації, до якої Болтон мав доступ під час свого 17-місячного перебування в Білому домі.

Як повідомляє агентство AP, у своїх мемуарах Болтон без прикрас змальовує процес ухвалення президентом Трампом зовнішньополітичних рішень. Видавництво Simon and Schuster анонсувало раніше деякі теми, про які йдеться у книжці. Зокрема, у ній Болтон розповідає про тиск, який Трамп чинив на український уряд, щоб той почав розслідування проти його політичного опонента Джо Байдена.

Нагадаємо, що Джон Болтон пропрацював радником Дональда Трампа з національної безпеки з квітня 2018 року до вересня 2019 року. Його вважають "яструбом" у зовнішньополітичних питаннях. Зокрема, ексрадник Трампа відомий жорстким підходом до Ірану та Північної Кореї.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-06-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1393

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]