Головна » 2015 » Грудень » 17 » ВІДЕО з Аваковим Саакашвілі прокоментував і знову критикує Яценюка

ВІДЕО з Аваковим Саакашвілі прокоментував і знову критикує Яценюка

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі пообіцяв, що Україна позбавиться "злодіїв і шахраїв" в Кабміні. Про це 16 грудня він заявив, публікуючи у Facebook відео сварки з главою МВС та прем'єром на Раді реформ.

"Жалкую, що довелося назвати прем'єр-міністра злодієм, але ще більше жалкую, що це правда", - написав Саакашвілі.

Він заявив, що відео Адміністрація президента надала лише після "наполегливих прохань".

"На ньому чітко видно, як прем'єр-міністр обзиває мене "гастролером" і "треплом", а його міністр запропонував забратися з "його країни". Я використав слово "злодії" стосовно прем'єр-міністра і міністра внутрішніх справ і від цих слів не відмовляюся", - заявив Саакашвілі.

"Я люблю Україну, і ми позбавимо нашу країну від злодіїв і шахраїв", - додав він.

Раніше глава МВС Арсен Аваков поширив відео скандалу на Раді реформ.

"Мені реально шкода, що так вийшло - я реально хотів запитати його про два "делікатних" питання, які мені прислали - я навіть не проводив перевірку цих фактів, вважаючи, що Саакашвілі сам з ними в Національній антикорупційному бюро розбереться і відповість публічно. Але тут же нарвався на "корупційного міністра, що сидить на схемах" і "злодія", - зазначив міністр.

Критика Яценюка триває

Голова Одеської ОДА розповів, що Європейський Союз був готовий платити заробітні плати частині українських чиновників, проте прем'єр-міністр Арсеній Яценюк нібито відмовився від цієї пропозиції.

"Європейці були готові в цьому році платити нашим чиновникам... кільком тисячам держчиновників. Це, в першу чергу, слідчі, податківці, це апарат, особливо середня і вища ланка в міністерствах, там, де ухвалюються важливі рішення... Прем'єр-міністр сказав: "Знаєте, всім якщо не платити, я не готовий", - зазначив Саакашвілі в ефірі "СавікШустерСтудіо".

На уточнювальне запитання ведучого ток-шоу Савіка Шустера політик додав, що гроші на ці цілі був готовий виділити Європейський Союз за моделлю, яка застосовувалася в Грузії.

Нагадаємо, 10 грудня за ініціативою Яценюка Верховна Рада ухвалила закон про державну службу в новій редакції. В рамках реформи ЄС виділить на доплати до зарплатні чиновникам від 30 до 50 мільйонів євро на рік.

Зазначимо, між головою уряду та головою Одеської ОДА вже довгий час триває словесний конфлікт. При цьому Саакашвілі постійно наголошує, що не має прем'єрських амбіцій, а лишень хоче бути "провідником реформ". 


За матеріалами: Новини сьогодні
17-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1948

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]